Ekonomi

Kale Grubu, İbrahim Bodur anısına ‘Yaşama Değer Buluşması’ düzenledi

Kale Kümesi Kurucusu Dr. (hc) İbrahim Bodur’u anmak ve değerlerini geleceğe taşımak amacıyla “Hayata Değer Buluşması”nın ikincisi düzenlendi.

Kale Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, “Yaşama Değer Buluşması” Müze Gazhane’de gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında yaptığı konuşmanın yer aldığı Açıklamada yer alan Kale Küme Lideri ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, gençlerin bu alandaki duyarlılığının gelişmesi nedeniyle Türkiye’deki sosyal girişimci sayısının her geçen gün arttığını belirtti. .

Okyay, “Gençler çevrelerindeki eksiklikleri ve ihtiyaçları fark ettikçe toplumun yaşam kalitesini yükseltecek öneriler geliştiriyorlar. Öte yandan sosyal girişimcilik de gençler için ideal bir alan sunuyor. Çünkü kişisel ve bireysel girişimciliği kapsıyor. mesleki gelişim fırsatları Sosyal girişimci olarak, liderlik becerileri, işletmecilik, Toplum üzerinde olumlu etki yaratmakla kalmaz, kendi potansiyellerini keşfedebilirler, Sadece kendi başarılarını değil, topluma sağladıkları maliyeti de ölçebilirler. Bu bakış açısıyla genç sosyal girişimciler, İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın gelişim sürecinde en önemli pusulamız oldu.” ifadeleri kullandı.

Kale Grubu İç İrtibat Müdürü Deniz Kaçaroğlu Türker de grup olarak her zaman insanı merkeze alan çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Kaçaroğlu, “İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde odağımıza yine insanı koyduk. Kaleseramik Vakfı koordinasyonunda ilk etapta akut ihtiyaçların karşılanmasını sağladık. doğru paydaşlarla seferber edilmeli ve organize edilmelidir.” açıklama yaptı.

Akut durum aşıldığında bunun bir maraton olacağının farkında olduklarını kaydeden Kaçaroğlu, bugüne kadar olduğu gibi analizin bir parçası olmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

“Yeni nesil dünyaya faydalı şirketlerde çalışmak istiyor”

Good4Trust Space Kurucusu ve Yönetim Çevresi Koordinatörü Ece Seller, “Gençler İçin Gelecek Güvenli” söyleminin yaygın kabul görmesine itiraz ederek, “Gençlerin bu sorunu çözebileceğini düşünürsek çok geç kalmış oluruz. Herkesin bir an önce adım atması gerekiyor.” terimleri kullandı.

Satıcı, yeni neslin dünyaya iyi gelen şirketlerde çalışmak istediğini vurguladı.

“Başkalarından bir şey beklemeye gerek yok. Bir ateş yakmamız gerekiyor, bu ateşi körükleyecek kurumları seferber etmemiz gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.

Good4Trust Kurucusu Uygar Özesmi, etki yatırımının sonuçlarını ölçmek kadar hesap verebilirliğin de değerli olduğunu vurguladı.

Alethina Kurucusu Can Atacık, “Sosyal girişimciler genellikle kendi ölçeklerinden çok daha küçük düşünürler. Ancak farklı bir bakış açısıyla görmek ve ölçeklendirmek gerekir. Sosyal girişim bir etki girişimi olabilir ama ölçeklenirken, ölçeklenmesi gerekir.” bu açıdan bakılmalıdır.” görüşünü paylaştı.

Dünya Ekonomik Forumu Küresel Sosyal Girişimcilik Birliği Lideri Daniel Nowak, “Sosyal girişimcilik konusu son 10-20 yıldır hayatımızın içinde. Daha önce yan proje olarak görülüyordu. Ancak artık toplum, şirketler içinden geçiyor. büyük bir dönüşüm. İşletmenin sosyal etkisi daha çok inceleniyor.” açıklama yaptı.

Kale Kümesi Kurumsal Bağlantılar Bölüm Lideri Rana Biri, özel sektör ve sosyal girişimcilik ekosisteminin iş birliği ve hatta toplulukların iç içe geçmesiyle ihtiyaçlara çok daha uygun, daha hızlı ve daha gerçek çözümler üretilebileceğine inandığını belirtti. 21. yüzyılın krizleri.

Aniden, “Her iki tarafla birlikte gelen güçlü kaslar, amaç ve eylemler, karşılaştığımız karmaşık krizleri çözmek için çok önemlidir.” terimleri kullandı.

ovacik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu