Haber

ABD, İran Hedeflerini Vurduğunu Açıkladı: Çin ile ABD Arasında Tehlikeli Bir Yaklaşım!

Günlerdir devam eden İsrail-Filistin savaşında gerilim her geçen gün yükselirken, ABD’den korkutan bir saldırı geldi.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, İran destekli milis gruplarının Irak ve Suriye’deki ABD askeri personeline yönelik saldırılarına misilleme olduğu belirtilerek, İran hedeflerinin vurulduğu açıklandı.

Ayrıca ABD kanadından yapılan bir başka açıklamada da, Çin savaş uçağının Güney Çin Denizi’nde ABD bombardıman uçağının 3 metre yakınına gelerek ‘kaza’ riski oluşturduğu belirtildi.

Hamas’ın saldırısının ardından İsrail’in başlattığı bombardıman tüm korkutucu şiddetiyle devam ederken, her fırsatta İsrail’in arkasında olduğunu açıklayan ABD’den bölgedeki gerilimi tırmandırmaya yönelik yeni bir saldırı geldi.

ABD ordusu, Başkan Biden’ın talimatıyla İran Devrim Muhafızları Ordusu ve ona bağlı grupların Suriye’nin doğusunda kullandığı iki tesise hava saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Operasyonun, İran destekli milis gruplarının 17 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye’de ABD askeri personeline yönelik gerçekleştirdiği bir dizi saldırıya yanıt olarak hukuki savunma kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

Pentagon’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘ABD savaş uçakları İran Devrim Muhafızları’na ait Suriye’deki iki tesisi vurdu. Devrim Muhafızlarının Suriye’deki mühimmat depoları hedef alınarak F-16’lar kullanıldı. İran destekli grupların ABD üslerine yönelik saldırıları kabul edilemez ve durdurulmalıdır. İran destekli grupların saldırıları devam ederse ABD ek önlemler alacak. ‘ABD, bölgedeki askerlerine yönelik saldırılarını cevapsız bırakmayacaktır.’

ABD Hint-Pasifik Komutanlığından yapılan açıklamada, Çin ordusuna ait savaş uçağının, uluslararası hukuk çerçevesinde Güney Çin Denizi üzerinde uçan ABD bombardıman uçağına “güvenli olmayan” müdahalede bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, ‘Söz konusu uçak kontrolsüz, aşırı bir hızla uçağımıza yaklaştı ve uçağın 3 metre yakınına uçtu. ‘Her iki uçak için de çarpışma tehlikesi yarattı.’ ifadeler kullanıldı.

Olayla ilgili Çin’den henüz bir açıklama gelmedi.

haberdilovasi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu