Haber

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: İsrail’in Hamas’a karşı mücadelesi orantılı olmalı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, İsrail’in Hamas’a karşı çabalarında “orantılı” olması gerektiğini söyledi.

Fischer, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, “İsrail dün Cibaliya Mülteci Kampı’nı bombaladı ve burada yüzlerce ölü ve yaralı var. Alman hükümeti bunu kınıyor mu ve bu eylemi orantılı buluyor mu?” Soruya yanıt olarak ise bu saldırıyı medyadan takip ettiğini, ölü sayısı gibi bilgilerin şu an için bilinmediğini söyledi.

Fischer, İsrail’in uluslararası hukuk çerçevesinde Hamas’a karşı yasal savunma hakkını kullanırken sivil halkın korunmasının ön planda olması gerektiğine dikkat çekerek, “Hamas’la mücadelenin orantılı bir şekilde yürütülmesi esastır” dedi. ” söz konusu.

İsrail kaynaklarına göre saldırının hedefinin mülteci kampında veya altındaki tünel sisteminde bulunan üst düzey bir Hamas lideri olduğunu belirten Fischer, Gazze’deki durumu yakından takip ettiklerini ve içinde bulunulan zor durumdan büyük endişe duyduklarını vurguladı. oradaki sivil nüfusun

Sözcü Fischer, “Hamas’ın sivilleri kalkan olarak kullandığını” iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu