İş

Britanya iş dünyası yatırımların önünü açacak ekonomik önlemler istiyor

Birleşik Krallık’ın önde gelen iş dünyası lobi grupları, Maliye Şansölyesi Jeremy HuntBu ayın sonunda açıklanacak ekonomik önlem paketinde vergi indirimleri, İngiltere elektrik şebekesinde iyileştirmeler, beceri açığını giderecek politika ve yatırımlar çağrısında bulunuldu.

İngiliz Ticaret Odası (BCC) Genel Müdürü Shevaun Haviland, “Maddeleri zorlamadan gerçek bir fark yaratabilecek bazı seçenekler var. İşletmeler bize, Birleşik Krallık ekonomisine aktarılmayı bekleyen milyarlarca sterlinlik özel yatırımları olduğunu söylediler.”söz konusu.

Muhafazakar milletvekillerinin vergi indirimi çağrısı yapması ve iktidar partisinin son anketlerde Personel Partisi’nin yaklaşık 20 puan gerisinde kalması nedeniyle Hunt, gelecek yıl beklenen genel seçimler öncesinde mali faaliyetlerin sondan bir önceki döneminde istikrar sağlamakta zorlanıyor. Hunt bir ikilem içindedir: Veraset vergisini veya damga vergisini azaltmak gibi anketlerde Muhafazakarları güçlendirebilecek seçmen odaklı önlemlere mi öncelik verecek yoksa bunun yerine halk tarafından daha az fark edilecek ancak daha az dikkat çekecek ticari vergi indirimlerini mi tercih edecek? ekonomiyi canlandırmak mı?

Britanya’nın “beş büyük” iş grubu (İngiliz Sanayi Konfederasyonu (CBI), İngiliz Ticaret Odaları, MakeUK, Yönetim Enstitüsü ve Küçük İşletmeler Federasyonu) ikinci seçeneği tercih ediyor.

Sektörün en önemli talebi, Hunt’ın Mart ayında uygulamaya koyduğu “tam gider” politikasını kalıcı hale getirmesi ve şirketlere yeni makine gibi sermaye harcamalarında Mart 2026’ya kadar yüzde 100 vergi indirimi sağlaması. Hunt’ın bunun kalıcı hale getirilmesi olduğunu söyledi. CBI’ya göre, kamu maliyesi izin verirse yatırımı yılda yaklaşık 50 milyar GBP artırabilir ve ekonominin büyüklüğünü 2030/31 yılına kadar %2 artırabilir.

Forex Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu