Haber

Çağdaş Bodrum Spor, Bursaspor İnfo Yatırım maçına hazır

Çağdaş Bodrum Spor Baş Antrenörü Ahmet Çakı, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasında Pazartesi günü Bursaspor İnfo Yatırım ile oynayacakları maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

“Şimdi önümüzde çok önemli bir Bursaspor maçı var. Tek isteğimiz evimizde en iyi şekilde oynayarak üst üste ikinci galibiyetimizi almak” dedi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasında Çağdaş Bodrum Spor, Pazartesi günü Bursaspor İnfo Yatırım ile karşılaşacak. Maç öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çağdaş Bodrum Spor Başantrenörü Ahmet Çakı, “Lig’e yeni girmiş bir takım olarak çok önemli takımlarla oynadık. Takımı devraldığım andan itibaren özellikle ligde çok önemli bir rol oynadık. Aliağa Petkim maçıyla başlayan süreçte bu ligin en tecrübeli takımları A.Efes, Fenerbahce, Türk Telekom ve son maçımız olan Darüşşafaka tekrar kültürü olan bir takım.Alt sıralar ve yeni takım olarak Ligin her müsabakasında iyi oynadığımızı düşünüyorum. Darüşşafaka maçında ise iki kez 10-12 puan fark getirerek maçı kazandık. Lig çetin, takımımız güçlü. Açıkçası kadronun işi yok. Şu anda play-off’lar var. Bizim ihtiyacımız olan, oynadığımız her maça tek tek bakmak ve her hafta kazanmak için sahaya çıkmak. Şimdi önümüzde çok önemli bir Bursaspor maçı var. Tek isteğimiz bu. evimizde en iyi formda oynayarak üst üste ikinci galibiyetimizi almaktır.Çağdaş Bodrum, dönem ortasında beşinci kez aldığım takımdır. Tecrübelerime dayanarak her maçı kendi içerisinde değerlendiriyor ve her maça özel antrenman programlıyoruz. Maç sonuna kadar iyi oynayan, maç sonunda kaybeden bir takım olarak görülmeyi asla kabul etmiyorum. Benzer şeyler Euroleague’de de yaşanıyor çünkü oyuncular arasında çok büyük farklar yok. Artık basketbolda son 2 dakikada bir taraf ya kazanıyor ya da kaybediyor. Bu yüzden abartılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Aslında son dönemde basketbol açısından iyi bir seviyeye geldiğimizi söyleyebilirim. Maçları kazanmak için biraz daha iyi savunma yapmamız ve daha akıllı oynamamız gerekiyor. Bence de. Dediğim gibi hazırlıklarımıza devam ediyoruz. İnşallah Bursa maçını kazanıp milli gruba bu formla gireriz. Ligde 15. olduk. Galibiyet aldık, şu anda Merkezefendi ile aynı galibiyetle 25 puanla 14. sıraya yükseldik. Amacımız bir galibiyet daha alıp onlardan uzaklaşmak. Açıkçası şu anda başka bir sıralamayla ilgilenmiyoruz. Çünkü sıralamalara ve rakibe bakarsanız bu sizi yanıltacaktır. Şu ana kadar düşen takımlar hep böyle düştü. Aşağıya bakmak yerine daima yukarıya bakarsanız genellikle sonuç alamazsınız. “Açıkçası zirveye bakmayı değil, kendi takımıma bakmayı tercih ederim” dedi.

“Takım her maçta daha iyiye gidiyor”

Çağdaş Bodrum Spor’da 92 numaralı formayla guard olarak görev yapan Jaron Tremel Johnson da takımın her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. Johnson, “Takım maçtan maça daha iyiye gidiyor. Her geçen gün daha iyiye giden bir grafiğimiz var. Elbette inişlerimiz ve çıkışlarımız var. Ancak sezonun daha iyiye gittiğine inanıyorum. Sadece maç üzerinden düşünüyoruz.” adım adım maça çıkıyoruz, her maç öncesi idmanlara geliyoruz ve çok çalışıyoruz, çok çalışıyoruz ve dediğim gibi her geçen gün daha iyiye gidiyoruz, şut yüzdem son dönemde artıyor, özgüvenim Bu iyi. Grup arkadaşlarım da bu konuda bana yardımcı oluyor. Takım arkadaşlarımın isabetli şutları her geçen gün sayıya dönüşüyor. O yüzden şu anda bir sonraki maç için kendimi iyi hissediyorum. Takım olarak buna alışmaya çalışıyoruz. Koçun yeni sistemine uyum sağlayın. Son maçta iyi oynadık. Son maçta olduğu gibi Bursaspor maçında da iyi bir performans sergilemek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sıralamalara baktığımızda üst sıradaki rakiplerimizle pek bir farkın olmadığını görüyoruz. Birkaç maç kazanarak sıralamada bazı şeyleri değiştirebiliriz. Bir anda üst sıralara çıkabileceğimize inanıyoruz. “Her şey istediğimiz gibi giderse iyi bir play-off takımı olacağımıza inanıyorum.”

Çağdaş Bodrum Spor – Bursaspor İnfo Yatırım müsabakası Pazartesi günü saat 19.00’da Muğla Menteşe Spor Salonu’nda oynanacak. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu