Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “EYT ertelenecek” iddialarına son verdi: Bu hafta Meclis’ten geçirin

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı 2 gün önce gerçekleşti. Parti genel merkezinde basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme 6 saat sürdü.

BU HAFTA GÖRÜŞME TALİMATI

MYK’nın gündeminde, geçtiğimiz günlerde TBMM’den geçmesi beklenen ancak deprem felaketi nedeniyle yasalaşamayan EYT yönetmeliği de vardı. Sözcü’nün haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT teklifinin Meclis’ten geçmesi talimatını verdi. TBMM bu hafta düzenlemeyi görüşecek.

“EYT’İ BİR YIL ERTELEYELİM” İDDİASI

Bazı MYK üyelerinin toplantısında; Depremin yol açtığı büyük kayıplara dikkat çektikleri, düzenlemenin Hazine’ye büyük yük olacağını belirttikleri, EYT yönetmeliğinin gözden geçirilmesini önerdikleri iddia edildi. Hatta bir MYK üyesinin “EYT yönetmeliğini bir yıl erteleyelim” ifadesini kullandığı iddia edildi.

KURULDAN GEÇECEĞİZ

Bu diyalogların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT yönetmeliğinde geri adım atmayacağı, TBMM Genel Kurulu’nun bu hafta çalışması halinde EYT yönetmeliğinin bugünkü haliyle yasalaşmasını istediği ifade edildi. Meclis, depremin ardından 21 Şubat Salı günü çalışmalarına başlayacak. EYT yönetmeliğinin bu hafta Meclis’ten geçirileceği iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu