Haber

Filistin, İsrail Başbakanı’nın Batı Şeria Yerleşim Yerine Ziyaretini Kınadı

RAMALLAH, 3 Mart (Xinhua) — Filistin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kenti yakınlarındaki Har Brakha yerleşimine yaptığı ziyareti kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında, “Netanyahu’nun Batı Şeria’ya yaptığı provokatif ziyareti, düşmanca açıklamalarını ve tutumunu reddediyor ve kınıyoruz” dedi.

Netanyahu’nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu ve eşi Sara’nın, Nablus’un güneyindeki Huwwara kasabasında Filistinlilerin silahlı saldırısında hayatını kaybeden iki İsraillinin ailelerine başsağlığı dilemek için yerleşim yerine gittikleri belirtildi. Pazar günü.

Pazar günü Huwwara’da bir aracın içindeki silahlı bir Filistinlinin ateş açması sonucu iki İsrailli öldü. Buna karşılık İsrailli yerleşimciler kasabaya saldırdı ve düzinelerce araç ve evi ateşe verdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, “Netanyahu’nun ziyareti hiçbir şekilde meşru veya yasal değildir, uluslararası hukuk kurallarına, BM kararlarına ve imzalanan anlaşmalara aykırıdır” dedi.

Bakanlık, ziyaretin “İsrail hükümeti ve yerleşimcilerden oluşan bir hükümete başkanlık eden başbakanının gerçek yüzünü ortaya çıkardığını ve barış sürecini yeniden canlandırma fırsatını sabote ettiğini” söyledi.

Netanyahu’nun ziyareti, Filistinliler ile İsrailliler arasında 1 Ocak’tan beri devam eden gerilimin ortasında geldi.

İsrail, 1967’de Batı Şeria’nın kontrolünü ele geçirdi ve onlarca yerleşim yeri kurdu. Yerleşimler konusu, Filistin-İsrail ihtilafında en değerli konuların ortasında yer alıyor ve 2014’teki son hakikat-ortası barış görüşmelerinin aksamasının ana nedenlerinden biri.

haber-iscehisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu