Haber

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te polis personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te polis personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Bir dizi program için Gaziantep’te bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Büyükşehir Belediyesi polis personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı. Bakan Şimşek konuşmasında, “En büyük önceliklerimizden biri yeşil dönüşüm. Yeşil dönüşüm neden önemli? Öncelikle 2053 yılında bir hedef belirledik. Uluslararası alanda Net Sıfır, yani sıfır emisyon diyorlar. Bu çok önemli çünkü küresel ısınma bir gerçek ve ciddi zararlara yol açma potansiyeli var.Küresel ısınma bu hızla devam ederse bu tür girişimler çok pahalı.Bir yandan yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyoruz.Şu anda, Elektrik anlamında toplam enerjimizin yüzde 55’i yenilenebilir, önümüzdeki 10-12 yılda bunu yüzde 70’in üzerine çıkarmak istiyoruz, bu çok anlamlı, çünkü gerçekten yaşanabilir şehirler ve yaşanabilir bir dünya için hepimizin çabalaması gerekiyor. Biz hükümet olarak bu hedefler doğrultusunda çok kararlıyız. O nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu anlamlı kılıyor “Bizce tören çok pahalı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bugün de söylediğim gibi, Gaziantep modelinin ve Gaziantep dinamizminin en güzel örneklerini ilk elden yaşadık” dedi.

“Şehrimize 120 bin bisiklet kazandırma kararı aldık”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte 120 bin bisiklet dağıttıklarını açıklayarak, “Şehrin dayanıklı olması gerekiyor. Kentin güvenli olması gerekiyor. Emniyet güçlerimiz bunun için çok fedakarlık yapıyor. Bizlerin ayakta kalması için” dedi. Bunu yapın, polis gücümüz huzurlu ve memnun olmalı. Allah sizden razı olsun. Ben tüm polis teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Şehrimizde bisiklet yolları yaptık. Avrupa’ya gittiğinizde her yaş grubu bisiklet kullanıyor. Almanya’daki yollar. Sonra dedim ki, öğretmen kullanmazsa öğrenciler kullanmazsa, emniyet kullanmazsa belediye kullanmaz. 120 bin bisiklet vermeye karar verdik.” Bisiklet dağıtma kararımızı hayata geçiriyoruz” dedi.

Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Gaziantep Modeli’ kapsamında çok önemli hizmet ve yatırımlara imza attığını söyledi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, ‘Gaziantep Modeli’ ile şehre geleceğe çok değerli yatırımlar yapıldığını vurgulayarak, yapılan yatırımlara destek veren bakanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kentteki polis memurlarına bisiklet dağıtıldı. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu