Haber

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Seçimde Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldık

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken Yeşil Sol Parti çatısı altında seçime giren HDP, destekleyeceği cumhurbaşkanı adayının adı hakkında açıklama yapmadı.

TATİL SONRASINA İŞARET VERDİLER

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bayramdan sonra yapacağımız mitinglerde size cumhurbaşkanının adını da söyleyeceğiz. Hangi cumhurbaşkanına oy vereceğinizi siz bilseniz de alenen açıklayacağız” dedi.

“HEDEFLERİMİZ KILIÇDAROĞLU İLE GELİYOR”

Gözler yapılacak açıklamaya çevrilirken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Gazeteci İsmail Saymaz’a seçimlerde Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

Sancar, “Bu seçimi Türkiye tarihinin en kritik seçimi olarak görüyoruz. İki stratejik hedefimiz var. Birinci hedefimiz tek adam rejimine son vermek. İkinci amacımız ise demokratik dönüşümde en etkili güç olmak.” Tek adam rejimini bitirmenin yolu Cumhurbaşkanlığı seçiminden geçiyor.Bir yanda rejimi kalıcı kılmak isteyen Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan, diğer yanda ise Kılıçdaroğlu var. rejimi değiştirme sözü verdi. Tek adam rejimini bitirme noktasında hedeflerimiz Kılıçdaroğlu ile örtüşüyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldık.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu