Haber

Hirfanlı Baraj Gölü Optimist Yelken Yarışları Kırşehir’de Tamamlandı

Kırşehir’de düzenlenen Hirfanlı Baraj Gölü Optimist Yelken Yarışları tamamlandı.

Türkiye Yelken Federasyonu ile Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) işbirliği ve Kırşehir Valiliği koordinasyonunda 4 Ağustos’ta başlayan iyimser yarışlar sona erdi.

İstanbul, Antalya, Mersin, İskenderun, Denizli, Trabzon ve Isparta’dan 9 kulüpten 100’e yakın sporcu Savcılı sahilindeki Hirfanlı parkurunda mücadele etti.

Final yarışlarının ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Farklı illerden sporcu, antrenör ve ailelerin katıldığı 3 günlük düzenlemenin tamamlandığını kaydeden Buhara, “Burada gençlerimiz için keyifli bir aktivite alanı hazırladık. Önümüzdeki yıllarda daha organize ve çok katılımlı programlar gerçekleştireceğiz. Yelken Federasyonumuzun özellikle rüzgar sörfünü çok sevdiği bir bölge burası.” Kollarda yamaç paraşütü, rüzgar kanatçılığı gibi bazı düzenlemeler yapılabileceğini düşündük. İlimizde de kulüpler kurmak istiyoruz. Temennimiz çocuklarımızı yetiştirerek seneye sporcularımızın da bir organizasyonda yarışacakları” dedi.

İyimser General, İyimser Kızlar, İyimser Genç General ve İyimser Küçük Kızlar kategorilerinde dereceye giren sporcular ödüllerini Buhara Valiliği, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden aldı. SporMenajeri Numan Nafiz Şahin ile protokol üyelerinden aldı.

Yarışların son gününde Kırşehir Gençlik Merkezi müzik grupları ve sanatçı Cemre Özdal, gençlerin çok sevdiği eserleri seslendirdi.

goynukajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu