Teknoloji

Infinifactory Oyununu Epic Games’ten Ücretsiz Almayı Unutmayın

 
Bildiğiniz gibi Epic Games her hafta oyunculara ücretsiz oyunlar sunmaya devam ediyor ve burada kaldığınız süre boyunca kütüphanenizi genişletebilir, her hafta yeni oyunlarla farklı oyunlara dalabilirsiniz. Bu hafta oyuncular, kütüphanenize kalıcı olarak ekleyebileceğiniz birinci şahıs bulmaca oyunu Infinifactory’yi edinebilecekler.
 
Eğer bu tarz oyunları seviyorsanız elbette oyunu doğrudan kütüphanenize ekleyerek indirebilir ve bulmaca içeriklerine adım atabilirsiniz. İlgi çekici içerikleriyle karşımıza çıkan bu yapım, Epic Games mağazasında 189 Türk lirasından satışa sunuluyor. Elbette bu oyuna tamamen ücretsiz olarak sahip olabilir ve tek tıkla kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Oyunda bilim kurgu teması bulunuyor ve bu bilim kurgu temasıyla uzaylı derebeyleriniz için çeşitli eserler üreten bir fabrika kurmaya çalışıyorsunuz. Oyunun özünde bu var aslında ve hem simülasyon hem de inşaat mekanikleriyle burada yer alabiliyorsunuz.
 
– Epik Oyunlar sayfası
 
Infinifactory oyununda yer aldığınız sürece farklı oyun türleriyle karşılaşabilir ve elbette bu oyun türlerini deneyimleyebilirsiniz. Farklı fabrikalar üretip kaynakları doğru kullanmayı deneyebileceğiniz üretimde bulmaca içerikleri de mevcut ve elbette bu bulmacaları çözmek için farklı türde etkileşim unsurlarıyla da karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda burada fabrikalar kurarak bir üretim hattı oluşturmaya çalışıyoruz, bu üretim limiti ile otomatik bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz ve aynı zamanda burada ölmemeye çalışıyoruz.
 
 
Öte yandan hayatta kalma unsurlarını da içeren üretimde asıl amacımız ölmemek ve 3 boyutlu fabrikalarda yerimizi alabilmek. Kendi bölgemizi 3 boyutlu ortamda tasarlayıp, fabrika içerisinde otomatik sistem kurabildiğimiz, burada deneme yanılma sistemleriyle kendimizle etkileşim kurabildiğimiz, üretimde en iyi sonuçları elde edene kadar farklı deneyimler kazanabiliyoruz.
 
Nitekim oyunda hareketli blokların olduğunu görebiliyoruz ve ayrıca bize sunulan bir senaryonun da olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu senaryonun içeriğinin sizi ne kadar ilgilendirip ilgilendirmeyeceği tamamen size bağlı olarak değişebilir. Bu tür oyunlara aşinaysanız ve oynamak istiyorsanız gerçekten güzel bir deneyim olduğunu söyleyebiliriz. Oyundaki blokların ve senaryoların ötesine geçebilmek için elbette geliştirici ekibin belirttiği gibi mekaniklerde yer alabilir ve bu sayede kendi fabrikanızı sanal alana taşıyabilirsiniz. Yeni nesil blok motoruyla yer alabileceğiniz yapımda sınırları zorlayarak 50’den fazla bulmacanın içine kendinizi kaptırabilirsiniz.
 
Tabii oyun boyunca bulmacaların zorluğu da artıyor ve ilk başta kolay, sonradan güçlü içeriklerle karşılaşabiliyorsunuz. Bu bulmacalar çevreyi keşfederek ve etkileşime girebileceğiniz yapıları kullanarak çözülebilir ve ayrıca bir sonraki bulmacaya da geçebilirsiniz. Ayrıca kendi çözümlerinizi optimize edebileceğiniz ve kendi analizinizi oyuna dahil edebileceğiniz olağanüstü üretim ortamlarını da bize aktarıyor.
 
Piyasada olduğumuz sürece fabrika limitinde üretim yapabiliyoruz ve bu üretim limitiyle birlikte farklı şekillerde kaynak yaratabiliyoruz. Elbette burada üretim sınırının nereye gideceği konusunda çeşitli seçimler yapabiliyor, sınır boyunca farklı noktalarda geçişler kurabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Üretimde fabrika ortamında yer alabildiğimizi görebiliyoruz, burada elbette bir bilim kurgu teması da var, uzay teması da işin içine girdiği sürece gerçekten güzel ortamlarla karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Burada kendi analizlerimizi oyuna koyabileceğimiz ve tek oyunculu şekilde oyuna katılabileceğimiz yapımda bulmacaların yanı sıra ses kayıtlarının da olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Bu ses kayıtlarıyla elbette burada neler olup bittiğini öğrenebiliriz, bunun dışında bu kayıtların içerikleriyle bulmaca unsurlarını ortaya çıkarabilir ve daha fazla hikaye içeriğiyle burada yerimizi alabiliriz. Gerek ses kayıtları gerekse bulmaca içerikleri ile oyunun hikayesi kapsamında bazı detaylara ulaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu noktalara dikkat etmeniz ve bu unsurlara her zaman aşina olmanız elbette oldukça normal.
Bu unsurların dışında oyunda farklı atmosferler de bulunuyor ve fabrika içinden fabrika dışına, soğuk hava ortamlarından buzlu yerlere kadar çok çeşitli bölümlerde kendimizi bulabiliyoruz. Elbette kendimizi bir yerde üşürken, bir başka yerde ısınırken bulabiliriz. Bu bağlamda etraftaki teknolojik unsurları görebilir, projeksiyonların ve diğer üretim sınırlarının burada yer aldığını deneyimleyebiliriz. Dolayısıyla oyunda bulunduğumuz süre boyunca bu atmosferik özellikler ve çevredeki detaylarla etkileşime girebiliyoruz.
 
Oyunu genel olarak özetlemek gerekirse yukarıda da belirttiğimiz gibi kendimizi bir fabrikanın içinde buluyoruz ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Karakterimizi kontrol edebildiğimiz, karakterimizle belli alanlara dalabileceğimiz ürünler üreten fabrikalar kurmaya başlıyoruz ve bu süreçte kendimizi çalışırken buluyoruz. Bunun dışında elbette oyunda hayatta kalma unsurları da mevcut. Bu unsurlarla bir yandan karakterimizi canlı tutmaya çalışıyoruz, bir yandan da üretim sınırını sağlayacak fabrikaları burada geliştirebiliriz.
 
 
Elbette teknolojik gelişmeler de dahil olmak üzere üretimde de aynı adımları misyonlar kapsamında atabilir ve bu görevleri istediğimiz gibi tamamlayabiliriz. Epic Games kütüphanenize ücretsiz olarak ekleyebileceğiniz bu ürün, gerçekten bulmaca severlere ve bir şeyler üretmek isteyenlere hitap ediyor. Bu yapı ile oyunda dilediğiniz gibi yer alabilir ve kendinizi bağımsız bir oyunun içinde bulabilirsiniz. Elbette oyuna yüksek beklentilerle girmemenizi öneririz.
 
Çünkü oyun zaten bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunuluyor ve ne yazık ki grafik ve animasyon açısından üst düzey bir yapıya sahip olmadığını söyleyebiliriz. Oyun, yukarıda da belirttiğimiz gibi Epic Games kütüphanesinde 189 Türk Lirası karşılığında bizlere sunuluyor ve oyunun fiyatı da gerçekten yüksek. Ancak şu an için ücretsiz olduğunu belirtelim ve oyunların her perşembe günü güncellendiğini ve Türkiye saati ile 18.00’e kadar bu oyunlara erişebildiğimizi belirtelim.
Öte yandan Epic Games önümüzdeki hafta Doors: Paradox adında bir oyunu bizlere sunacak. Bu oyun da tıpkı bu oyun gibi bulmaca ve macera içeriğini bizlere aktaracak. Bu üretim rahatlatıcı bir kaçış deneyimiyle birleşecek, böylece kendimizi üç boyutlu bölgelerde deneyimleyebileceğiz. Çevreyi keşfedebileceğiz, gizli ipuçlarını ortaya çıkarabileceğiz ve eğlenceli bulmacalara katılabileceğiz. Bu yapım elbette bulmacaları ve odadan kaçış unsurlarını sevenlere hitap ediyor.
 
 
 
Bunun dışında oyunun arka planında bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında gizemli mesajları çözerek burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Elbette bazı noktalarda bulmacaların zorluğu da artıyor. Çünkü oyunun ilk aşamasında oyuna alışmak için kolay bulmacalarla karşılaşabiliyoruz, daha sonra zorlu içeriklerle oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette bu da oyunun süresini uzatan ve bizi daha da ustalaşmaya iten detaylar ve içerikler arasında yer alıyor. Bu nedenle önümüzdeki hafta bu oyunun bizlere ücretsiz olarak sunulacağını belirtmekte fayda var.
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu