Haber

İYİ Parti’den Zorlu: HSK’ya suç duyurusunda bulunuyoruz

İYİ Partili Güçlüli: HSK’ya suç duyurusunda bulunuyoruz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin bu konuda Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından derhal soruşturma başlatılması gerekiyor. Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Sayın General, “Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda en geç yarın HSK’ya suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

İYİ Partili Zorlu ve beraberindeki partililer, Yargıtay önünde basın açıklaması yaptı. Yargıtay’ın kararını hukuk skandalı olarak nitelendiren Güçlü, şunları söyledi: “Yargıtay 3. Ceza Dairesi bizzat Anayasa hukuk düzenine, hukukun üstünlüğüne ve devlet organlarının işleyişine karşı suç duyurusunda bulunarak darbe girişiminde bulundu. Yine bu bağlamda millet iradesinin tezahürü, “Aynı Yargıtay dairesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurumsal yapısını hedef alması darbenin boyutunu ortaya koymaktadır. Bu vesileyle bu dayatmaya karşı en net tepkiyi vermesi gereken kişinin TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş olduğuna inanıyoruz” dedi.

‘ANAYASAYI HEDEFLEMEK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Yİ HEDEF ALMAKTIR’

Mahkemelerin verdiği kararlar eleştirilebilir kararlardır; Yargıtay’ın bir dairesinin bu konuda Anayasa Mahkemesi’ni suçlaması ve üyelerini hedef alarak suç duyurusunda bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirten Zorlu, “Burada asıl sorun Anayasa’ya ve Anayasa’ya saldırıdır. Öncelikle İstanbul 13. Mahkeme Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Anayasa Mahkemesi kararına uymayarak, eksiklik kararı dahi vermeden ilgili dosyayı Yargıtay 3. Ceza Mahkemesi’ne göndermesi. Yargıtay, başından itibaren usulsüz bir süreç inşa edildiğini ortaya koyuyor.HSK’nın bu konuyla ilgili derhal soruşturma başlatması gerekiyor.Sayın Başkanımız, talimatlar doğrultusunda Hukuk Politikaları Başkanlığımız yarın HSK’ya suç duyurusunda bulunacak. Yargıtay’ın ilgili üyeleri hakkında soruşturma açmaya yetkili olan Yargıtay Liderler Kurulu’na da suç duyurusunda bulunacağız. Buradan ilgililere seslenmek istiyoruz; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını hedefliyoruz. “Anayasa’ya darbe indirmeye çalışmak, Türk milletine ve Türk devletinin bekasına darbe indirmeye çalışmak demektir” dedi. Açıklamanın ardından Zorlu ve partilileri Yargıtay binasına girerek tepki olarak içeriye Anayasa kitapçığı bıraktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu