Ekonomi

Kayseri Şeker halka açılıyor…

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Şeker, 9 Mayıs 2023 Salı günü Yatırımcı Sunumu ile yatırımcılarını bilgilendirecek. Yapılacak halka arzın Kayseri Şeker için tarihi bir dönüm noktası olacağına değinen Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; ‘Kayseri Şeker’in yatırımcıya ve borsaya katma değer sağlayacağına inancım tamdır. Akıllı tarım, akıllı yatırıma dönüşüyor.

Sermaye Piyasası Kurulu, 6 Mayıs 2023 tarih ve 2023/26 sayılı bülteni ile Kayseri Şeker’in halka arzını onayladığını duyurdu. Halka arz edilecek Kayseri Şeker, Borsa İstanbul’da ‘KAYSE’ hisse koduyla süreci görecek ve 16.27 TL hisse fiyatından satışa sunulacak. Dağıtılacak payların büyüklüğü 106 milyon lot olup, hedeflenen halka arz büyüklüğü 1.724.620.000,00 TL ise halka açıklık oranı ,1 olacaktır.

Kayseri Şeker halka arzında hisselerin %65’i yerli bireysel yatırımcılara, %25’i yerli kurumsal yatırımcılara, %5’i yabancı kurumsal yatırımcılara ve %5’i işçi ve çiftçilerden oluşan yatırımcılara dağıtılacak. Gedik Yatırım Konsorsiyumu liderliğinde 36 aracı kurum halka arza katılabilecek.

Önümüzdeki hafta içinde talep toplamaya başlayacak olan Kayseri Şeker, halka arza ilişkin Yatırımcı Sunumunu 9 Mayıs 2023 Salı günü saat 17:00’de şirketin 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapacak.

Kayseri Pancarcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, bir çiftçi derneği olan Kayseri Şeker’in 68. yılında halka açılacağını ve borsada bir süreç göreceğini belirterek, halka arzı tarihi bir dönüm noktası olarak değerlendirdi. Önder Akay; Kayseri Şeker’in yatırımcıya ve borsaya katma değer sağlayacağına inancım tamdır. Bir büyük hedefi daha gerçekleştirmenin, bir büyük başarıya daha imza atmanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Akıllı tarım, akıllı yatırıma dönüşüyor. Kayseri Şeker Ailesine, Türk tarımına, yatırımcılarımıza ve ülkemize hayırlı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu