Dünya

Marilyn Monroe Hakkında 11 İlginç Gerçek

1 Haziran 1926’da Los Angeles’ta dünyaya gelen ve 5 Ağustos 1962’de şimdi 36 yaşında olan Marilyn Monroe, hoş sarışın rolleriyle Hollywood dünyasında dikkatleri üzerine çekti. Modelliğe ve ardından çok genç yaşta oyunculuk yapmaya başladı. Destansı tatlılığı ve kadınsı tavırlarıyla Marilyn MonroeBugün bile tanınan kültürün en değerli ikonlarından biridir.

Marilyn Monroe aynı zamanda bir seks sembolü olarak kabul edilir. Ancak bu durumdan bir süre sıkılacağı için oyunculuk eğitimi alarak mesleğini farklı bir noktaya taşımayı hedeflemiştir. Ne yazık ki genç yaşta kazandığı bu dünya çapındaki şöhret ona ağır basmış ve son günlerinde ağır bir depresyon geçirdiği bilinmektedir. Gelin Marilyn Monroe hakkında farklı bilgilere daha yakından bakalım.

Marilyn Monroe hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız farklı bilgiler:

  • Çocukluk yılları koruyucu ailelerin yanında geçti.
  • Gerçek adı Marilyn Monroe değil.
  • Altı parmağa sahip olma efsanesi
  • Aslında o bir sapyoseksüeldi.
  • ABD lideri Kennedy ile bir ilgisi olduğu söylendi.
  • Marilyn Monroe aslında iş dünyasına adım atan ilk kadınlardan biri.
  • Çocukken kekelediği için şarkı söylemeye başladı.
  • Canlandırmak istediği Jean Harlow ile aynı kaderi paylaştı.
  • Marilyn Monroe bir aktivistti.
  • Ölümünün üzerindeki sır perdesi hala açılamamıştı.

Çocukluk yılları koruyucu ailelerin yanında geçti:

Gladys Pearl Baker, Marilyn Monroe’yu bekar bir bayan olarak dünyaya getirdi. İş arkadaşı olduğu söylense de Bebeğin babası bilinmiyor. Daha önce psikolojik sorunları nedeniyle iki çocuğunu elinden alan Gladys, Marilyn’i kendi isteğiyle bir koruyucu aileye verdi. 3 yaşındaki kızını almak istedi, vermediler. 7 yaşında yaptırmak isteyince kader izin vermemiş ve hastaneye kaldırılmış. Bu nedenle, Marilyn tüm çocukluğunu farklı şefkatli ailelerde geçirmek zorunda kaldı.

Gerçek adı Marilyn Monroe değil:

Norma Jeane Mortenson olarak dünyaya gelen aktris, şov dünyasına girdikten sonra adını Marilyn Monroe aldı. Bu isim, o dönemde çalıştığı stüdyonun yöneticisi Ben Lyon tarafından verilmiştir. Başka bir aktris olan Marilyn Miller’dan ilham aldı. Clare Norman, Carole Lind, Meredith gibi alternatifler olsa da Marilyn Monroe ismi tercih edilmiş. 1946 yılında bu sahne adını kullanmaya başlayan oyuncu, 1956 yılında adını resmi olarak Marilyn Monroe olarak değiştirmiştir.

Altı parmağa sahip olma efsanesi

Marilyn Monroe’nun şimdi ünlü olmadan önceki fotoğraflarını 1949’da çeken Joseph Jasgur, yıllar sonra anılarını yayımlarken, O da eski fotoğrafları kullanmak istedi. Ancak bir şey dikkatini çekti, Marilyn’in bir ayağında altı parmak var. Bu söylenti hızla yayıldı ve bir şehir efsanesine dönüştü. Marilyn’in normalde diğer fotoğraflarda beş parmağı olduğu için bu sadece bir söylenti olarak kaldı, ancak çoğu kişi Marilyn Monroe’nun ünlü olduktan sonra altıncı parmağını ameliyatla aldırdığına inanıyor.

Aslında, o bir sapyoseksüeldi:

Marilyn Monroe’nun bir diğer evliliği de ünlü yazar Arthur Miller ile oldu. Miller, her zamanki Marilyn Monroe gibi o sırada komünist olduğu şüphesiyle FBI tarafından takip ediliyordu. Kendisinden hem daha yaşlı hem de daha az çekici biriyle evlenmesinin nedeni, Monroe’nun sapyoseksüel olmasıydı. Albert Einstein’ın Marilyn Monroe’nun piyanosunun üzerindeki fotoğrafı daha da farklıydı.

ABD lideri Kennedy ile bir ilgisi olduğu söylendi.

Marilyn Monroe’nun en ikonik performanslarından biri ABD lideri John F. Kennedy’nin doğum günü partisi. O geceden sonra Marilyn Monroe ve Kennedy’nin ilişkisine dair tartışmalar sık ​​sık gündeme geldi. Kesin bir kanıt olmamasına rağmen herkes buna inandı ve hatta Monroe’nun şüpheli ölümünün bu ilişkiden kaynaklandığı bile söyleniyor.

Marilyn Monroe aslında iş dünyasına adım atan ilk kadınlardan biri:

Sineması ve sahne performansıyla akıllarda kalan Marilyn Monroe, aslında iş dünyasına da adım attı. Bir film çekiminde yapımcının ne kadar kazandığını öğrenince Kendi yapım şirketini kurmaya karar verdi. Böylece kendi yapım şirketini kuran ikinci kadın olarak tarihe geçti. Tabii genç yaşta vefat etmesi nedeniyle hayalindeki projeleri gerçekleştiremedi. Marilyn Monroe’nun filme uyarlamak istediği birçok kitabı vardı.

Çocukken şarkı söylemeye başladı çünkü kekeledi:

Marilyn Monroe sadece bir oyuncu değildi, aynı zamanda inanılmaz sahne performansları olan bir müzisyendi. Bu değil Şarkı söylemesi bir hayalin peşinden koşmak değil, bir tedaviydi. Çocukluğu boyunca yaşadığı zorluklar nedeniyle kekemelik yaşayan Marilyn Monroe, bunun üstesinden gelmek için müzik söylemeye başlamış ve kekemeliğinden kurtulmaya çalışmıştır. Ama eski alışkanlığı zaman zaman geri gelirdi. Örneğin, Bir Şey Vermeli filminin çekimleri sırasında, kekemeliği geri döndüğü için kovuldu.

Canlandırmak istediği Jean Harlow ile aynı kaderi yaşadı:

Erken dönem Amerikan sinemasının en büyük ikonlarından Jean Harlow’un hayatının anlatılacağı sinema salonunda oynamak Marilyn Monroe’nun en büyük hayallerinden biriydi. Fiziksel ve profesyonel olarak birbirine benzemenin yanı sıra, kaderleri bir ve aynıydı ve genç yaşta öldü. İlginç bir şekilde, eski kocası DiMaggio, tıpkı Harlow’un nişanlısının Marilyn’in mezarına çiçek göndermesi gibi düzenli olarak Marilyn’in mezarına çiçek gönderiyordu. Kötü bir ortak kader.

Marilyn Monroe bir aktivistti:

Aptal sarışın rollerini oynamasına rağmen, Marilyn Monroe bir kitap kurduydu ve öldüğü sırada evinde yüzlerce kitap vardı. Bu fikri birikimi sosyal hayatta da göstermiştir. O dönemde yaygın olan ırkçılık fikrine karşıydı. Nükleer Politika Komitesi’nin Hollywood şubesinin kurucu üyesiydi. Ayrıca Demokrat Parti’nin Connecticut’taki eş delegelerinden biriydi.

Ölümünün üzerindeki sır perdesi hala açılamamıştı:

Şimdi 36 yaşında olan Marilyn Monroe, 5 Ağustos 1962’de evinde aşırı dozda sakinleştiriciden ölü bulundu. Evet, depresyondaydı ve psikolojik yardım arıyordu ama kimse onun intihar edeceğini düşünmemişti. Bu nedenle kendisinin öldürülmüş olabileceğinden şüpheleniliyor. Kennedy ile akraba olduğu söylentileri de bu tezleri güçlendiriyor ama bu gizem hâlâ çözülebilmiş değil.

Hollywood sinemasının en değerli pop ikonlarından biri. Marilyn Monroe hakkında bazılarını ilk kez duyduğunuz ilginç bilgilerden bahsettik.Bu kadar genç yaşta ölmesine rağmen bu kadar büyük bir iz bırakması hayret verici.

haberciftlik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu