Haber

Saitabat Şelalesi su şirketlerine mi veriliyor?

Esmanur GÜLBAHAR – Musa YEŞİLDAĞ – Toprak DOĞAN – Herkes Duysun
BURSA (İGFA) –
Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Saitabat Köyü sınırlarında yer alan şelale çevresindeki esnaf, son günlerde sinek avlıyor!

Şelaleye ulaşmak için kullanılması gereken yolun bozulması ve şelalenin suyunun azalması turistlerin buradan çekilmesine neden oldu.

Saitabat Şelalesi esnafı, su fabrikalarına gereğinden fazla su verildiğini kaydetti.

“SULARI ÇALIYORLAR”

Turistlerin şelaleyi gördüklerinde şaşırdıklarını vurgulayan Saitabat Şelalesi esnafı, “Suyu çalıyorlar. Su yok, onca yolu gelip ‘biliyorsunuz burada şelale var’ diyorlar. Çalışan işçiler her zaman mağdur oluyor. 100 kişi çalışıyor ve hepsinin parasını biz ödüyoruz. Her yer pislik içinde ve bakım yok.” Duruma isyan etti.

Bir başka esnaf ise, “Saitabat Şelalesi’nin suyu köprünün altındaki rampadan akıyordu ama şu anda o rampanın sadece üçte biri kaldı.” Ancak şelalenin şelalesi oldukça azalmıştır. Su fabrikalarına çok fazla su veriliyor. Yollarımız kötü. Kestel Belediye Başkanımız yolları biraz daha genişletip asfaltlatırsa mutlu oluruz. Bu dönem Arap misafirlerimiz gelmedi. Türk misafirlerimiz de çok az sayıda geldi. Su olmadığı için gelmiyorlar. Esnaf, “Şu anda hepsi ciddi kayıp yaşıyor. Sezondan sonra kışın kar daha fazla olduğu için su artıyor ama su şirketlerinin çekilmesi yine de buradaki suyu azaltıyor. İnsanların yuvarlanarak yürüdüğü bu şelale, Pantolonlarını yukarı kaldıranlar artık kayalıkların üzerinde rahatça gezilebiliyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu