Ekonomi

Spot Bitcoin ETF için SEC ile BlackRock dosyaları

Investing.com – Dünyanın en büyük servet yönetimi şirketi Siyah Kaya)’in iShares iştiraki, bir nokta bitcoinBir ETF çıkarmak için SEC’e başvurdu.

ABD’deki en büyük kripto borsası, dün BlackRock tarafından SEC’e sunuldu madeni para tabanıETF, fonların emanet edileceği şirket olarak görülürken, onaylanması durumunda ETF Nasdaq üzerinde işlem görmeye başlayacak.

Bu gelişme kripto piyasası tarafından olumlu karşılandı. Dün olumsuz seyrini sürdüren kripto para birimleri, uygulama haberinden saatler sonra ABD sürecinde saflarını değiştirdi. Ancak ABD’de bir spot Bitcoin ETF başvurusu şu ana kadar olumlu sonuçlanmadı. Veren şirketlerden 30’dan fazla başvuruya rağmen saniyeHer seferinde piyasanın yeterince olgunlaşmaması ve yatırımcıyı koruma konusundaki eksiklikler nedeniyle başvuruları reddettiler.

Öte yandan spot Bitcoin ETF uygulamasındaki bir diğer detay da saklama şirketi olarak Coinbase’in seçilmesi oldu. Bilindiği üzere SEC, geçen hafta Coinbase’e menkul kıymetler sınıfı varlıkların izinsiz alım satımı ve lisanssız staking suçlamasıyla dava açtı. Bu gerçekler göz önüne alındığında, SEC’in bir spot Bitcoin ETF başvurusuna olumlu yanıt verme olasılığı pek olası görünmüyor, ancak bazı yorumcular, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’un yeterli değerleme olmadan başvurmaması niyetiyle umutlu olmaya devam ediyor. Çünkü BlackRock, 2023’ün ilk çeyreği sonuçlarına göre 9 trilyon dolardan fazla varlık yönetimine sahip.

Grayscale, spot Bitcoin ETF için çabalarını sürdürüyor

Bununla birlikte, bir spot Bitcoin ETF yayınlamak için en ısrarcı şirketlerden biri bir dijital varlık yöneticisidir. Gri Tonlamalı Yatırımlar . Grayscale, Bitcoin Trust yapısını fiziksel olarak depolanan bir spot ETF’ye dönüştürmek için SEC’e başvurdu. Ancak düzenleyici kurum bu talebi geri çevirdi. Bunun üzerine SEC’e dava açan Grayscale, Bitcoin ETF için hukuki takibe devam ediyor.

Kripto piyasaları moral buluyor

Son günlerde kripto piyasası üzerinde kara bulutlar eksik olmazken, BlackRock gibi bir varlık yönetimi devinin şubede değerli bir adım atması da piyasaya moral oldu.

Bitcoin dün son 3 ayın en düşük seviyelerini gördükten sonra %2’nin üzerinde bir fiyat artışıyla sabah saatlerinde 25.600 dolar seviyesinde hareket ediyor. Ethereum Günlük %1,5 artışla hızla 1.650 doların üzerinde işlem görüyor. Talepteki bu kısmi artışla birlikte toplam piyasa değeri 1,03 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Author: Günay Caymaz

hemsinhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu