Ekonomi

Türkiye ve Japonya’dan “Ortak Açıklama”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Nishimura, iki ülke arasındaki ticaret, yatırım ve ekonomik konulardaki gündemi ve potansiyel işbirliğini görüşmek üzere İstanbul’da bir araya geldi. İki bakanın başkanlığında heyetler arasında yapılan görüşmeler sonucunda “ortak deklarasyon” imzalandı. İmza töreninde konuşan Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi, bugün Türkiye ile ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını belirterek, “İlişkilerimizi stratejik ve ittifak düzeyinde yükseltmek için ikili ekonomik ilişkilerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. ” söz konusu.

Türkiye’de 6 Şubat deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Yasutoshi, şöyle konuştu: “Bundan sonra Japonya olarak yeniden imar çalışmalarına aktif olarak katılacağız. Bugün, çalışmaların hızlandırılması konusunda fikir birliğine vardık. Ticaret ve yatırımın karşılıklı geliştirilmesi için ekonomik katılım anlaşması müzakerelerinin yapılması Ticaret ve yatırım Zirvenin (TRINS) gelecek yıl en kısa sürede Tokyo’da yapılması konusunda mutabakata vardık. Ekonomik ilişkilerin özel sektörün katkılarıyla daha da gelişmesini umuyorum Bugün düzenleyeceğimiz iş forumu ve 10 Ekim’de İzmir’de gerçekleştireceğimiz ortak iş konseyi toplantısı vesilesiyle.

Türk firmalarının Afrika kıtasında ve Orta Asya gibi bölgelerde çok aktif çalıştığını biliyorum. Aynı şekilde Ukrayna’nın yeniden imar çalışmalarına ilişkin ikili işbirliğimizin geliştirilmesi konusunda da istişarede bulunduk. Karbondan arındırma konusunda küresel bahisler üzerinde de çalışacağımız için ortak deklarasyonun bugün hayırlı olmasını diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu