Teknoloji

Türkiye’de Popüler Honda Civic İçin Geri Çağırma Programı Başlatıldı: Araçlarda Kaza Yapabilecek Üretim Hatası Var!

Türkiye’nin en çok satan otomobilleri arasındadır. Honda Civic Konuya ilişkin dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Japon otomobil devi, 2022 ile 2024 yılları arasında üretilen Civic’lerde ciddi sorun yaşandığını duyurdu. 175 bin otomobil için geri çağırma programıBunu yaratan şirket Civics’i inceleyecek.

Honda’nın yaşadığı sorun markanın tedarikçileri arasında. Hitachi Astemo Amerika Adı geçen şirketten kaynaklanmıştır. Honda genel merkezine verilen bilginin ardından geçtiğimiz ay soruşturma başlatıldı. Honda Civics’te gerçekten çok iyi. Üretim hatası tespit edildive bu nedenle bir geri çağırma programı başlattık.

Honda Civic sahiplerinin kaza yapma olasılığı çok yüksek

Edinilen bilgiye göre Honda Civic sahiplerini kaza riskiyle karşı karşıya bırakan sorun şu: raf dişlilerinden kaynaklanıyor . Bu dişlilerin yanlış strok uzunluğunda takılması ön tekerleklerin olması gerekenden çok daha fazla dönmesine neden olur. Elbette bunun yol açabileceği bazı sorunlar da var. Örneğin çok fazla dönen bir tekerlek alt süspansiyona temas etmesinden dolayı hasar görebilir. Bu durum lastiğin patlamasına ve dolayısıyla kazaya neden olabilir. Diğer taraftan; hatalı üretim nedeniyle araç elleçlemedeaksamalar da meydana gelebilir.

Yapılan açıklamalara göre Honda’nın geri çağırma programı, 4 Aralık itibarıyla başlayacak. Şirket, bu tarih itibarıyla 2022-2024 model Honda Civic sahiplerine ulaşacak. Honda, üretim hatasının hangi ülkelerden etkilendiği konusunda bir açıklama yapmadı ancak Türkiye’de yaşıyorsanız ve Honda Civic sahibiyseniz, en yakın yetkili servis İletişime geçmeyi düşünebilirsiniz. Konuyla ilgili Honda Türkiye’den bir açıklama gelmesi halinde sizleri tekrar bilgilendireceğimizi belirtmek isteriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu