Haber

Türkiye’de seçmen yine rekora koştu… ‘Avrupa ülkeleri arasında birinciyiz!’

  • HABER7

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 14 Mayıs demokrasi bayramına damgasını vurmayı başardı. Seçime katılımın yüzde 87’yi geçtiği seçimde vatandaşlar dünyaya demokrasi dersi verdi. Seçime bu yoğun katılım uzmanların da ilgisini çekti. Seçimlere katılım oranlarına ilişkin açıklamalarda bulunan isimler, Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında katılım oranı açısından “şampiyon” olduğunu vurguladı.

İşte o yorumlar…

YAKINCA YİNE ŞAMPİYON Türkiye

Gazeteci Yazar Gaffar Yakınca:

Türkiye’deki demokratik gelişme bu seçimlerde bir kez daha görüldü çünkü partilerin oy pusulaları çok fazlaydı ve bölgeye göre bağımsızlar fazlaydı. Bugün itibariyle net kazanan belli; Türk demokrasisi kazandı. Yine göreceksiniz Avrupa ülkeleri arasında en yüksek katılım Türkiye’de olacak. Yine şampiyon olacağız.

ÖZER: BARIŞÇI SEÇİM

Gazeteci-yazar Murat Özer:

Son 5 yıldır seçimleri, son 2 yıldır da erken seçimi konuşuyoruz. Bugün Türkiye tarihinin belki de en barışçıl seçimi gerçekleşti. Bunun nedeni, sosyal medyaya muhalefet ne kadar hakimse, Türkiye o kadar hakim olamıyor. Türkiye’de güçlü bir polis ve askeri jandarması var. Kimseye şans vermedi. Hemen hemen tüm seçimlerde kan döküldü, ama bugün değil. Bütün bunlar olmadıysa bu, iddia edildiği gibi trol hesaplarla sosyal medyayı domine eden muhalefetin gerçekte sokağa hakim olamadığını, Türkiye’de devletin ve asayişin ne kadar güçlü olduğunu ve bu seçimi tamamlayabileceğini gösteriyor. atmosfer bugün huzurlu bir şekilde.

DUA: GEÇMİŞTEN DAHA AZ GERİLİM

Gazeteci Muharrir Mahmut’tan Övgüler:

Seçime ilgi büyüktü. 1950’den beri irade insanıyız. Halk isyan edecek. Seçim süreci geçmişe göre daha az gergin geçti. Seçim süreci biterken reel siyaset ne yazık ki biraz kirlendi. Bugün hava olumlu. Umarım bu olumlu hava politikaları da etkiler. Bu temenni ile seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum.

ŞAMLI: VATANDAŞIN İSTEĞİ VAR

İstanbul Barosu 2 Nolu Başkan Yasin Şamlı:

Çok fazla ilgi vardı. Vatandaşlarımızın iradesinin olması çok sevindirici. Batı’nın bu seçimlere olan ilgisi. Medyalarında kullandıkları dili çok anlamlı buluyorum. Almanya’da seçim olduğu zaman orada milyonlarca vatandaşımız olmasına rağmen o kadar ilgilenmiyoruz. Fransa seçimleriyle o kadar ilgilenmiyoruz. Neden bu kadar ilgileniyorlar? Hala sömürü mantığını taşıyorlar. Bufalo zihniyeti hala var. Türkiye ile ilgili emelleri var. Bunu son zamanlarda çok net bir şekilde gördük. Bunu vatandaşlarımız da biliyor. Bu seçime katılımın yoğun olmasının nedenlerinden biri de budur. Türkiye; Almanya değil, Japonya değil, İsveç değil, İtalya değil… Türkiye sadece kendi çıkarlarından ibaret değil. Türkiye demek Ortadoğu demek, Kafkaslar demek, Türk dünyası demek, bütün İslam alemi… Biz de milletimizin iradesine sahip çıkmalıyız.

KAYNAK: HABER7

habercildir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu