Haber

Ümit Özdağ’dan Sinan Ogan açıklaması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, KRT’den canlı yayında gündemi değerlendirerek soruları yanıtladı.

Ümit Özdağ, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmeye ilişkin bir soru üzerine, konuşmanın içeriğine ilişkin bilgi paylaşmasının doğru olmadığını söyledi.

Zafer Partisi’nin belirli temel ilkeleri ve Çet İttifakı’nın ortaya koyduğu bir siyaset düzlemi olduğunu ifade eden Özdağ, bu siyasi yaklaşımdan kaynaklanan soruları olduğunu, bu soruların hemen hemen tamamını Kılıçdaroğlu’na sorduklarını ve Kılıçdaroğlu’nun yanıtladığını ifade etti.

SİNAN OĞAN AÇIKLAMA

Görüşmede Türk siyasetinin genel bir değerlendirmesini yaptıklarını kaydeden Özdağ, önce heyetler halinde görüştüklerini, ardından Kılıçdaroğlu ile baş başa uzun bir değerlendirme yaptıklarını söyledi. Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sonuç olarak yaptığı tespitleri bugün genel başkan yardımcılarıyla da mecliste paylaştım. Yarın genel yönetim kurulundaki arkadaşlarımla da paylaşacağım. Gündemdeki bazı arkadaşlarımızla da görüşmelerim olacak. Genel Yönetim Kurulu dışında partimizin kurucu kurulu.Sinan Bey ile bu programdan çıktıktan sonra görüşeceğiz.O da Erdoğan ile İstanbul’da görüştü bildiğim kadarıyla.Sürekli iletişim halindeyiz.Hızlı bir şekilde veri paylaşımı yapıyoruz. Gelişmeleri, görüşmeleri ve ulaştığımız sonuçları birbirimizle görüştük. Sinan Bey bugün görüşmeden hemen önce beni aradı ve “Bir davet geldi. Onu da göreceğim.’ ‘Elbette’ dedim. Görüşme bittikten sonra kendisi ile telefonda görüştük. Akşam Ankara’da yüz yüze daha kapsamlı bir değerlendirme yapacağız.”
 

OFİS KONUMU İÇİN PAZARLIK YAPMADIK

“Bir pazarlık?” Özdağ, “‘Pazarlık mı yapıyor’ ifadesini kafasını ve ucunu keserek bize manevi bir operasyon olarak kullandılar. Bence hiç adil değil.” söz konusu.

Millet İttifakı bileşenlerinin “Bu bakanlık sizin olacak, bu bakanlık sizin olacak” diye aylarca pazarlık yaptığını belirten Özdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

Buna bir şey diyenler pazarlığımızı eleştiriyor. Ne için pazarlık yapıyoruz? ‘HDP’ye ne verdiniz, HÜDA PAR’a ne verdiniz?’ Bunu taraflara soruyoruz. Bir şey verirseniz bunları kabul etmiyoruz. Yapmadıysan ‘Tamam’ dedik. Anayasanın ilk dört maddesi bizim için değişmez. Anayasa’nın 66. maddesinin değişmeyeceğini kabul ediyoruz. FETÖ, PKK ile mücadele edilecek ve sığınmacılar vatanlarına gönderilecek, bizim için vazgeçilmez olan Türkiye’nin en büyük güvenlik tehdididir. Aslında, tüm vatandaşların ve politikacıların Anayasa’nın temellerini savunması gerektiğini savunuyoruz. Pazarlığı yapıyoruz. Pozisyon için pazarlık yapmıyoruz. ‘Bize bu genel müdürlüğü verin, o bakanlığı bize verin.’ Hayır. Biz ilkelerimizi ortaya koyduk ve politikamızı en başından beri bu ilkeler çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. “Sorumluluk alıyor muyuz?” Evet, sorumluluk alıyoruz. Özellikle çok iyi bildiğimiz ve bizden daha iyisini yapamayacaklarını düşündüğümüz konularda sorumluluk alıyor ve buna hazırız.

İki partiyle ortaklığa varamazlarsa seçmene ne diyecekleri sorusuna Özdağ, “O zaman ikisini de desteklemeyeceğiz. Neden desteklemediğimizi seçmenimize anlatacağız” yanıtını verdi.

Özdağ, bir soru üzerine Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinin verimli geçtiğini belirterek, “Partilerimizin yetkili kurullarında bu görüşmenin sonuçlarını değerlendiriyoruz. Sinan Bey’in yaptığı görüşme çerçevesinde başka değerlendirmeler de yapacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için Türkiye için savaşacağız.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu