Ekonomi

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı Şubat vadeli sözleşme yüzde 0,5 düşüşle 5.690,75 puandan güne başladı.

Açılış seansında, Şubat vadeli işlem sözleşmesi bir önceki seans kapanışının yüzde 0,5 altında 5.690,75’ten işlem gördü.

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 2,6 altında 5.719,50 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında düşüşünü sürdürerek 5.690,25 puana geriledi.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yarın açıklayacağı para politikası kararları öncesinde yatırımcıların temkinli tavrıyla küresel borsaların negatif seyrettiğini söyledi.

Bugünün Türkiye’de hisse senedi vadeli işlem sözleşmeleri için son işlem günü olduğunu hatırlatan analistler, pozisyon hareketleri ve kapanış nedeniyle hisse senedi bazında oynaklığın artabileceğine dikkat çekti.

Euro Bölgesi’nde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) ve Almanya’da perakende satışlar başta olmak üzere bugün açıklanacak verilerin takip edileceğini belirten analistler, teknik olarak 5.650 ve 5.600 seviyelerinin takviye, 5.750 puan olduğunu kaydetti. endeks sözleşmesinde direnç konumunda.

haber-talas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu