Haber

Yunan medyası: Erdoğan elindeki son kartı oynuyor

Akademisyen ve analist Constantinos Filis, Yunan gazetesi Ekathimerini’ye yazdığı bir yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde “son kozunu oynadığını” yazdı.

Maraş’taki sarsıntıların ‘Türkiye’deki siyasi tabloyu Erdoğan için ürkütücü bir hızla değiştirdiğini’ kaydeden Constantinos Filis, ‘Erdoğan’ın başta ekonomi ve azınlıklar olmak üzere birçok başarısı artık geçmişte kaldı. yerini Üçüncü Dünya otoriterliğine, hızla artan bir enflasyona bıraktı. Zayıflayan ulusal para biriminden ve değerli dış politika tercihlerinden geri adım atmak için ülkeyi terk ettiğini belirtti.

‘ERDOĞAN KENDİNİ İSTİKRARLI BİR SEÇENEK OLARAK SUNUYOR’

“Peki Erdoğan’ın sonuna kadar savaşması gereken hangi güçlü kartlar var?” Filis’e, Türkiye ekonomisi ve dış politikasındaki son gelişmelere atıfta bulunduktan sonra Erdoğan’ın, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kendisini ‘Türkiye’de ve dünyada istikrarlı ve sorumlu bir seçenek’ olarak sunduğu soruldu. ‘ O konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun çeşitli partilerden oluşan bir koalisyonu temsil ettiğini ve adaylığı açıklanmadan önce ittifakta çatlaklar olduğunu hatırlatan Constantinos Filis, “Erdoğan burada hükümetin direncini seçimden sonra dağılabilecek ve büyük ihtimalle dağılabilecek bir koalisyonla karşılaştırıyor. Meclis’te Anayasa değişikliği için yeterli çoğunluğa sahip olmayacak.” .

‘5 PARAMETRE SEÇİM SONUÇLARINI ÖNEMLİ OLARAK ETKİLEYECEK’

Filis, ‘Türkiye Yüzyılı’ söylemiyle Erdoğan’ın geleceğe yönelik projelerine de değinerek, “Bu, esasen Erdoğan’ın kendi hakkını arayan, etki alanlarını genişleten, kendi gücünü ve kararlılığını dayatma gücü ve kararlılığına sahip olması gereken bir ülke versiyonunu oluşturuyor. gerektiğinde başkalarının sırtına dayamaktır.”

Yazısında Erdoğan’ın ABD’ye yaklaşımı ile savunma, otomotiv sanayi ve güç gibi alanlardaki proje ve hedeflerine değinen Filis, seçimlerde beş parametrenin değerli rol oynayacağını söyledi. Filis’e göre seçim sonuçlarını etkileyecek bu 5 parametre kısaca şöyle: AK Parti’nin Hüda-Par ve Yeniden Refah Partisi (YRP) ile ittifakı, muhalefetin Erdoğan ve Devlet Bahçeli ortak liste çıkaramaması, Kürt seçmen , Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığı ve genç seçmen. (DIŞ HABERLER)

devrekanihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu