Haber

Akbank’tan Bir İlk: Akbank Asistan’ın Sesli Komut Özelliği ile Uzaktan Kahve Demleme Deneyimi

Akbank, Siemens Ev Aletleri işbirliğiyle bir ilke daha imza atıyor. Akbank kullanıcıları, Home Connect özellikli kahve makinelerini Akbank Portable üzerinden Asistan ile konuşarak uzaktan yönetebilirler. Türkiye’de ilk kez bir banka, nesnelerin interneti (IoT) teknolojisi sayesinde müşterilerine sesli iletişim ile kahve hazırlama özelliğini sundu.

Müşterilerine en iyi deneyimi yaşatmayı hedefleyen Akbank, bankacılıkta bir ilke daha imza atıyor. Siemens Ev Aletleri ile yaptığı iş birliği sonucunda Akbank Portable üzerinden Akbank Assistant ile sesli mesaj ile kahve hazırlama özelliği sunmaktadır. Yazılım ve entegrasyon sürecini Akbank’ın yürüttüğü bu yenilikçi deneyim, Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi ile hayat bulmuştur.

Bu hizmetin Akbank’ın yeni nesil bankacılık anlayışının bir yansıması olduğunu vurgulayan, Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Analiz Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce “75 yıldır Türkiye’nin kalkınması için çalışan Akbank olarak iki ana önceliğimiz var: Müşteri odaklılık ve teknoloji ile değer üretmek. Bu doğrultuda teknoloji ve dijitalleşme gücümüzle müşterilerimize hayatın merkezindeki yenilikleri getiriyor, deneyimlerini her zaman zenginleştiriyoruz. Yeni nesil teknolojilerle bankacılığın bittiği bu dönemde, Akbank olarak bu alandaki öncüleri hayata geçiriyoruz. Dijital platformlarımızda sunduğumuz yenilikçi bankacılık uygulamalarının yanı sıra, müşterilerimizin günlük alışkanlıklarına hızla erişmelerini sağlayan yenilikçi hizmetler de konumlandırıyoruz. Bunun en güncel örneği olarak Akbank Asistan ile görüştük ve nesnelerin interneti teknolojisi sayesinde Siemens kahve makinelerinden kahve hazırlama deneyimini gerçekleştirdik. Siemens Ev Aletleri iş birliği ile sunduğumuz bu özellik, müşterilerimizin hayatına kolaylık, verimlilik ve keyif katıyor. Bu doğrultuda yenilikleri uygulamaya devam edeceğiz.”

Geliştirilen yenilikçi özellik sayesinde Siemens Ev Aletleri’nin Home Connect’li tam otomatik kahve makineleri, Akbank Portable üzerinden Asistan ile kolayca kontrol edilebiliyor. Akıllı kahve makineleri, Akbank Asistan’a verilen sesli komut ile istenilen boy, sıcaklık ve yoğunlukta kahve demliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-gelendost.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu