Yaşam

Bu zeka testinin cevabını ancak dikkat düzeyi çok yüksek olan kişiler 7 saniyede bulabilir: Portakal çiçeğinin fiyatını bulabilir misiniz?

Zeka testleri farklı çeşitleriyle zihin gelişimini büyük ölçüde destekleyen eğlence araçlarıdır. Kelime avı, matematik soruları, optik illüzyon görselleri gibi pek çok türü bulunmaktadır. 7’den 70’e herkesin eğlenirken beynini aktif olarak kullanmasını sağlıyor.

Çevrimiçi platformlarda sıklıkla karşılaşılan zeka testi türleri, kişinin temel sorunun çözümü hakkında düşünmesini sağlamaya çalışırken, kişinin problem çözme becerisini geliştirmesine de yardımcı olur.

Haber7.comKeyifli vakit geçirirken kendinizi geliştirmenize yardımcı olacak kolay bir matematik bulmacasıyla karşınızdayız. Portakal çiçeğinin değeriAradığınızı bulmanıza yardımcı olmak için tasarlanan bu çabaya hazırsanız, haydi başlayalım!

PORTAKAL ÇİÇEĞİNİN FİYATINI 7 SANİYEDE BULABİLİR MİSİNİZ?



Yukarıdaki görselde 3 farklı çiçekle oluşturulan 3 farklı denklemi görüyorsunuz. Görselde görülen her çiçeğin sayısal bir değeri vardır. Bu zeka testini çözmek için matematik uzmanı olmanıza gerek yok. Yalnızca temel matematik ve hesaplama becerilerinizi kullanmanız gerekir.

Senden portakal çiçeğinin değeri 7 saniye içinde bulmanız isteniyor. Ancak bunu yapabilmek için öncelikle diğer tüm çiçeklerin değerini belirlemeniz gerekiyor. Çünkü bazı çiçeklerin birden fazla fiyatı olabiliyor ve bu da sizi yanlış sonuca götürebilir.

Portakal çiçeğinin değeri Bulmak için sadece 7 saniyeniz var. Dönem bitmeden portakal çiçeğinin değeri Neyi bulabilir misin? Haydi, bunu kanıtlamanın zamanı geldi!



Portakal çiçeğinin değeri Niyi bulma bahisli matematik bulmacamız zorlu zeka testlerinin yanı sıra büyük ölçüde dikkatinizi test etmek için hazırlandı. Kolay matematik bilgisi gerektirse de bazı çiçeklerin birden fazla fiyatının olduğunu fark edeceksiniz. Bu değerler eğer denklemlerin hepsini çözmezseniz hatalı sonuçlara yol açacaktır.

Portakal çiçeğinin değeri Gerçeği bulmak için tüm denklemleri sabırla çözmeniz gerekir. Bu zeka testindeki asıl zorluk zamana karşı mücadele etmek zorunda olmanızdır. Zaman yönetimine olan ilginiz büyük ölçüde test edilecek.

Artık zamanınız doldu. yakında sizlerle portakal çiçeğinin değeri Bunu bulmak için izlemeniz gereken adımları paylaşacağız. Bu analiz ile cevaplarınızı karşılaştırabilir ve matematik yeteneğiniz hakkında çıkarımlarda bulunabilirsiniz. Cevaplarınız hazırsa analize geçebiliriz.

PORTAKAL ÇİÇEĞİNİN FİYATINI 7 SANİYEDE BULABİLİR MİSİNİZ?



Evet, portakal çiçeğinin değeri8“olurdu.

Pembe çiçeğin değeri 6”, mavi çiçeğin değeri” 4 “olurdu. Farklı sayısal değerleri denediğinizde 3. denklem “ Mavi çiçek ” hataya neden olacaktır. Bu yüzden portakal çiçeğinin değeri8” şeklinde hesaplanır.

Bu nedenle zeka testindeki tüm adımların büyük bir özen ve özveriyle uygulanması çok önemlidir. Zeka testi içeriğimizi beğendiyseniz yakın çevrenizle paylaşabilir, onların da kendilerini test etmelerini sağlayabilirsiniz.

Peki portakal çiçeğinin fiyatını verilen süre içerisinde öğrenebildiniz mi, yoksa gözden kaçan noktalar mı oldu? Yoksa farklı bir analiz alternatifi mi buldunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu