Haber

CHP’li Şahin: “Bu depremde çadır satmak vatan hainliğidir”

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Kızılay’ın hayır kurumu olmaktan çıkıp ticari bir kurum haline geldiğini savunarak, “Bu deprem döneminde çadır satmak vatan hainliğidir” dedi. söz konusu.

Şahin, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraş’taki depremlerin üzerinden 3 hafta geçtiğini hatırlatarak, deprem bölgesinde temiz içme ve kullanma suyu sıkıntısının sorun olarak devam ettiğini söyledi.

Seyyar tuvalet ve duş imkanının olmaması nedeniyle bazı hastalıkların başladığını öne süren Şahin, uyuz vakalarındaki artışı bizzat gözlemlediğini ifade etti.

Şahin, sarsıntı bölgesinde birinci basamak sağlık kuruluşları tarafından verilen aşılama hizmetlerinin aksadığını, ulusal aşı takviminde yer alan çocukların aşılanmasının yapılamadığını, bu nedenle kızamık gibi bulaşıcı hastalıklarda artış ihtimali olduğunu savundu. Şahin, depremi kendi imkanlarıyla atlatan vatandaşların da tetanoz aşısı olması gerektiğini söyledi.

Deprem bölgesindeki en kıymetli sorunlardan birinin çadır temini olduğuna dikkati çeken Şahin, “Kızılay’ın çadır sattığını gördük. Kızılay bir hayır kurumu olmaktan çıktı, ticari bir kurum haline geldi. vergi aklamaya alet olan bir kurumdu.Şimdi bu yöneticileri Allah’a havale ediyoruz.Bu depremde çadır satmak vatan hainliğidir.Satılan sadece çadır değil, yardımsever vatandaşlarımızın merhameti de satıldı. . Çadır bekleyen depremzedelerin umutları tükendi.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu