Ekonomi

Floor & Decor hisseleri 1. çeyrek kazançlarının tahminlerin altında kalması nedeniyle düştü

ATLANTA – Floor & Decor Holdings, Inc. (NYSE: FND) 2024 mali yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından hisse senedi fiyatında %2,48’lik bir düşüş yaşadı.

Analistlerin 0,44 dolarlık tahminini aşan 0,46 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) beklentisinin üzerinde gerçekleşmesine rağmen, şirket 1,1 milyar dolarlık konsensüs tahminine kıyasla 0 dolarlık gerçek gelirle önemli bir gelir ıskası bildirdi.

İlk çeyrekte net satışlar geçen yılın aynı dönemindeki 1.122,1 milyon dolardan %2,2 azalarak 1.097,3 milyon dolara geriledi. Karşılaştırılabilir mağaza satışları da %11,6 gibi önemli bir düşüş kaydetti. Şirket dört yeni depo mağazası açarak bu çeyreği 225 depo mağazası ve beş tasarım stüdyosu ile tamamladı. Faaliyet geliri %37,9 düşüşle 59,3 milyon $’a, net gelir ise %30,0 düşüşle 50,0 milyon $’a geriledi. Bir önceki mali yılın ilk çeyreğinde 0,66 dolar olan seyreltilmiş hisse başına kazanç %30,3’lük bir düşüşle 0,46 dolara geriledi.

İcra Kurulu Başkanı Tom Taylor sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “2024 mali yılının ilk çeyreğinde hisse başına seyreltilmiş kazancın 0.46 $ ile beklenenden daha iyi olduğunu bildirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu ilk çeyrek sonuçları, ekiplerimizin brüt kar marjı oranımızı stratejik olarak arttırmak için nasıl çalışmaya devam ettiğini ve yakın vadeli belirsiz makroekonomik zorlukların ortasında müşteri hizmetlerinden ödün vermeden giderleri ihtiyatlı bir şekilde nasıl yönettiğini gösterdiği için gurur duyuyoruz.”

Şirket, 2024 mali yılının tamamı için net satışların 4,6 milyar dolar ile 4,77 milyar dolar arasında olmasını ve karşılaştırılabilir mağaza satışlarının %5,5 düşüş ile %2,0 düşüş arasında değişmesini bekliyor. Seyreltilmiş EPS için öngörü 1,75 ila 2,05 dolar olarak belirlendi. EPS tahmin aralığının orta noktası olan 1,90 $, analist konsensüsü olan 1,91 $’ın biraz altında. Gelir beklentisinin orta noktası olan 4,685 milyar dolar, konsensüs tahmini olan 4,67 milyar doların biraz üzerinde.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirket mali yıl içinde 30 ila 35 yeni depo mağazası açmayı planlıyor ve sermaye harcamalarının 400 milyon ila 475 milyon dolar arasında olmasını öngörüyor. Bu büyüme çabaları Floor & Decor’un pazardaki varlığını genişletmeye yönelik uzun vadeli stratejisinin bir parçası olup, Bay Taylor şirketin zaman içinde Amerika Birleşik Devletleri’nde 500 depo formatında mağaza işletmeyi planladığını vurguladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu