Ekonomi

Loop Capital, Instacart ve DoorDash’i Satın Al notuyla incelemeye başladı

Loop Capital analistleri Instacart (CART) ve DoorDash (NASDAQ:DASH) teslimat şirketlerini satın alma tavsiyesiyle incelemeye başladı ve fiyat hedeflerini sırasıyla 46 ve 170 dolar olarak belirledi.

Yatırım bankacılığı şirketi, pazardaki payını artırmaya devam ettiği için CART’ın ABD’de market alışverişi teslimatı konusunda baskın şirket olduğunu düşünüyor.

“Şirket hisselerinin cazip olduğunu düşünüyoruz, çünkü şu anda 2025 tahmini FAVÖK’e dayalı olarak gig ekonomisi sektöründeki diğer şirketlerin ortalama değerlemesine kıyasla %40 daha düşük bir değerle değerlendiriliyorlar. İlk çeyrekte ve sonraki çeyreklerde büyümede devam eden artışın, benzer firmalarla karşılaştırıldığında değerlemedeki farkı azaltmak için itici bir güç olarak hareket edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Loop Capital, DASH ile ilgili olarak, isteğe bağlı iş ekonomisi platformlarının karlılığı ve gelir potansiyeli hakkında süregelen tartışmaların çözüme kavuştuğu görüşünde.

DoorDash gibi önde gelen şirketlerin güçlü performanslarını pandemi döneminin ötesinde de sürdürdüğünün altını çizen analistler, serbest nakit akışı yaratmadaki önemli büyümenin “tartışılmaz” olduğunu belirtiyor.

Analistler, “DoorDash, restoran teslimatı için Amerika Birleşik Devletleri pazarında kendisini baskın güç olarak konumlandırdı ve yerel ticaretin diğer bölgelerine ve sektörlerine doğru genişliyor” dedi.

“DoorDash’in piyasa değeri rakiplerinin çoğuna kıyasla daha yüksek olsa da, bu daha hızlı büyüme oranı, üstün operasyonel performansı ve bizim değerlendirmemize göre şirketin yeni pazar sektörlerine, yeni coğrafi alanlara ve yeni ürünlere yaptığı yatırımlarla önemli ölçüde düşük temsil edilen kar potansiyeli nedeniyle garanti edilmektedir.”

Bu makale AI teknolojisinin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haber-korkuteli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu