Haber

MİT Operasyonunda PKK/HPG Meclis Üyesi Yunus Demir Etkisizleştirildi

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan sözde PKK/HPG yönetim kurulu üyesi Yunus Demir, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Irak’ın Gara bölgesinde düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, örgütün üst yönetimi tarafından Pençe-Kilit operasyonlarına karşı özel olarak görevlendirilen “Şivan Gever” kod adlı terörist Yunus Demir, arananlar listesinde ‘kırmızı kategori’de yer aldı. terörizm. Interpol tarafından da kırmızı bültenle aranan Demir, Irak’ta Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin planlanması ve yönetilmesinden bizzat sorumluydu. MİT, Pençe-Kilit bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine saldırmak üzere terör örgütü yetiştiren Yunus Demir’i hedef listesine aldı ve teröristin etkisiz hale getirilmesi için özel eğitimli ajanlarını sahaya gönderdi. Saha ekipleri uzun çalışmalar sonucunda Yunus Demir’i buldu. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde Türk askerlerine saldıracak teröristlerin son hazırlıklarını terörist Yunus Demir’in kontrol ettiği belirlendi ve operasyon için düğmeye basıldı. Yunus Demir ve beraberindeki diğer teröristler MİT’in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Türk askerlerine saldırmaya hazırlanıyordu

Şivan Gever kod adlı Yunus Demir, 1995 yılında PKK ekiplerine katıldı. Uzun yıllar yurt içinde ve Kuzey Irak’ta örgütsel faaliyetlerde bulundu. Ülkede faaliyet gösterdiği dönemlerde sorumlusu olduğu gruplarla karakol baskınları düzenledi. 2014 yılında Irak’ın Kandil kentinde sözde Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri’nin (YRK) infazında yer aldı. 2015 yılının ilk yarısında Haki Karaer Akademisi’nde sözde genel müdür olarak görev yaptı. 2015-2017 yılları arasında Suriye’de YPG’nin başındaydı. 2019 yılına kadar Sincar HPG saha sorumlusu olarak görev yapan Demir, örgütün Irak Zap bölgesinde ‘Medya Savunma Alanları’ olarak adlandırdığı bölgenin sözde sorumlusu oldu. 2022 yılında “Medya Savunma Alanları” beş kişilik yönetiminde yer alan terörist, Ocak 2023’te örgüt tarafından Pençe-Kilit Harekatı’na karşı sorumlu olarak atandı. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu