Ekonomi

Vodafone Türkiye 2023-24 Mali Yılı 3. Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

  • Mobil abone sayısı 24,9 milyon
  • Sabit genişbant aboneleri 1,4 milyon

  Vodafone Türkiye, istikrarlı büyümesini 2023-24 mali yılının 3. çeyreğinde de sürdürdü. Şirketin Ekim-Aralık 2023 dönemini kapsayan 3. çeyrekteki hizmet gelirleri 13 milyar TLolarak gerçekleşti.

 

Mobil abone sayısı 24,9 milyona ulaştı

Vodafone Türkiye’nin bu dönemdeki mobil abone sayısı 24,9 milyon, M2M (Makineler Arası İletişim) dahil toplam mobil abone sayısı 29,1 milyon olmuş. Faturalı abone sayısı toplam bazdır %78yaratıldı ve 19,4 milyona ulaşmış. Genişbant teknolojilerinde hizmet kalitesini her geçen gün artıran Vodafone Türkiye’nin sabit genişbant abone sayıları 1.4 milyonolarak gerçekleşti.

 

“Dijital müşteri” sayısı 17,5 milyona ulaştı

Müşterilerine en iyi dijital deneyimi sunma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone Yanıyorum ve Online Self Servis gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 17,5 milyona ulaşmış. Vodafone’un dijital kanallarını kullanan müşterilerin aylık toplam etkileşimi: 390 milyonolmuş.

 

Veri kullanımında %18,7 artış

Vodafone Türkiye müşterilerinin 2023-24 mali yılı 3. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre toplam taşınabilir data kullanımı %18,7artışla 1.227 petabaytolarak gerçekleşti.

 

Dijital hizmetlerde büyüme devam etti

Vodafone Türkiye de bu dönemde dijital hizmet şirketi olma yolunda önemli ilerlemeler kaydetti. Şirketin Vodafone Yanıyorum taşınabilir uygulaması üzerinden hayata geçirdiği Her Şey Yanimda online alışveriş platformuna ziyaret sayısı 178 milyona ulaşmış. Vodafone’un yeni nesil taşınabilir finans çözümü Vodafone Pay’in ürünlerini kullanan toplam kullanıcı sayısı: 5,1 milyona ulaşmış. Şirketin 1.000’e yakın farklı işlemi gerçekleştirebilen kişisel dijital asistanı TOBi’nin aylık tekil kullanıcı sayısı 9 milyonaaylık sohbet sayısıdır 30 milyonagül.

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy,2023-24 mali yılının üçüncü çeyrek performansını ise şöyle değerlendirdi:   “Vodafone Türkiye olarak başarılı bir dönemi daha geride bıraktık. Buna göre Ekim-Aralık 2023 dönemini kapsayan 3. çeyrekte hizmet gelirlerimiz 13 milyar TL olarak gerçekleşti. Ancak müşterilerimize en iyi dijital deneyimi sunmaya devam ettik. Dijital kanallarımızı kullanan aylık aktif müşteri sayımız 17,5 milyona ulaştı. Müşterilerimize en iyi deneyimi sunmaya ve ülkemizin dijital hedeflerine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

 

– Abone sayıları Vodafone Grubu abone reçetesi dikkate alınarak hesaplanmaktadır.

– Dijital etkileşim, Vodafone müşterilerinin Vodafone Yanıyorum ve Vodafone.com.tr gibi dijital kanallar üzerinden yaptığı işlem sayısını ifade etmektedir.

-Veri kullanırken hesaplama işlemi 1MB = 1000KB şeklindedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kesap-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu