Haber

Rusya: “ABD, asılsız suçlamalarla 60’tan fazla Rus vatandaşını rehin tutuyor”

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Vershinin, ABD’nin asılsız suçlamalarla tutukladığı ve onlarca yıl hapis cezasına çarptırdığı 60’tan fazla Rus vatandaşını rehin tuttuğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, ABD’de gözaltına alınan Rus vatandaşlarıyla ilgili Rus medyasına açıklamalarda bulundu. Vershinin, “ABD yetkilileri, yurttaşlarımızın asılsız suçlamalarla tutuklanmasını talep ederek, özellikle iade konusunda ikili anlaşmaları olan ülkelerde, kelimenin tam anlamıyla Rusların peşine düşüyor.” dedi. Mevcut ABD yönetimi ile Rusya arasındaki gerilim artmaya devam ederken, ABD mahkemelerinin Rusları onlarca yıl hapis cezasına çarptırdığını söyleyen Vershinin, “Rehin tutulan Rus vatandaşlarının toplam sayısı 60’ı geçiyor” dedi.

Vershinin, bu ülkelerde Rusların hatalı görüldüğünü, bu nedenle Rus vatandaşlarının dost olmayan ülkelere seyahat ederken karşılaşabilecekleri riskleri göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi. Moskova’nın ABD makamlarının tüm düşmanca eylemlerine kararlılıkla karşılık vereceğini kaydeden Rusya Bakan Yardımcısı Vershinin, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington büyükelçiliği, New York ve Houston başkonsolosluklarının, saldırıyı gerçekleştiren Ruslara mümkün olan her türlü yardımı sağlamaya devam edeceklerini söyledi. sorunlar yaşıyor ve ülkelerine dönmek istiyor. .

Öte yandan, 8 Aralık’ta ABD’de terör örgütlerine yardım sağladığı iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Rus silah tüccarı Viktor Bout ile 9 yıl hapis cezasına çarptırılan ABD’li kadın basketbolcu Brittney Griner hakkında dava açıldı. Rusya’da uyuşturucu kaçakçılığı, Rusya ve ABD’nin ortasında gerçekleşti. Esir mübadelesinin bir parçası olarak serbest bırakıldı. – MOSKOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu