Teknoloji

Suudi Arabistan EA hisselerinin yükseldiği bildirildi

 
Geçtiğimiz dönemde oyun branşında daha fazla paya sahip olacağını belirten Suudi Arabistan’da EA’nın paylarında artış gözlemlendi. Çeşitli raporlarla ortaya çıkan bu durum, Suudi Arabistan’ın bu hedef doğrultusunda somut adımlar attığını gösteriyor.
 
EA hisseleri çeyrekte satın alınmaya devam etti
 
 
 
Seeking Alpha’nın (haber kaynağı) bildirdiği üzere, Kamu Yatırım Fonu (PIF), 31 Mart’ta sona eren çeyrekteki eylemlerini detaylandıran yeni bir dosya yayınladı. Bu dönemde, PIF’in EA’daki hisse sayısını 16.01’den artırdığı bildirildi. milyondan 24.81 milyona. Yüzde 55’lik bu pay artışıyla birlikte toplam pay yaklaşık yüzde 9’a yükseldi.
 
Son yıllarda oyun sektörüne bir dizi yatırım yapan PIF, Nintendo’ya da düzenli olarak yatırım yapmaya devam ediyor ve şirketteki hissesini istikrarlı bir şekilde artırıyor. Daha önce Mayıs 2022’de Nintendo’nun yüzde 5,01 hissesini satın alan PIF, Ocak 2023’te hissesini yüzde 6,07’ye çıkaracak. Tarihler Şubat 2023’e geldiğinde ise bu pay yüzde 8,26’ya çıkıyor.
 
Öte yandan, Aralık 2020’de PIF, EA, Call of Duty üreticisi Activision Blizzard ve Rockstar’ın ana şirketi Take-Two’dan 3 milyar doların üzerinde hisse satın aldı.

kulphaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu