İş

TEB, sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini yeniledi

TEB, sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini yeniledi

 

Türk İktisat Bankası (TEB), sendikasyon kredisini yenileyerek reel sektörün dış ticaret finansmanına 330 milyon dolarlık destek sağladı. Sürdürülebilirlik performans hedeflerini içeren ve 6 yeni bankanın yer aldığı sendikasyon kredisi, 14 ülkeden toplam 22 bankanın katılımıyla gerçekleştirildi ve ek kaynak artışıyla yüzde 125 oranında yenilendi. 367 gün vadeli sendikasyon kredisinin toplam maliyeti dolar ve euro bazında sırasıyla Sofr+yüzde3,50 ve Euribor+yüzde3,25 olurken, bir önceki kredi sürecine göre 75 baz puanlık maliyet düşüşü sağlandı.

 

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, reel sektörün dış ticaret finansmanını sendikasyon kredisi ile destekleyerek her zaman olduğu gibi ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Hedefin üzerinde yüksek bir dönüşüm oranı yakaladık. Sendikasyon kredisini yenileyerek 330 milyon dolar teminat altına aldık. Dış finansmanımızı derinleştirme ve çeşitlendirme yönünde atacağımız adımlarla ilerlemeye, muhabir bankalar ve uluslararası yatırımcılarla yakın işbirliğimizi sürdürmeye devam edeceğimizi belirtmek isterim. Bu vesileyle işlemimize katılan ve destek veren tüm muhabir bankalarımıza teşekkür ederiz.”

 

Kredinin bu yıl sürdürülebilirlik performans kriterleri çerçevesinde yenilendiğinin altını çizen Leblebici, “Sağladığımız sürdürülebilirlik sendikasyon kredisi ile sosyal kriterlere odaklanarak üç yeni performans hedefi belirledik. Buna göre deprem bölgesindeki mikro ve KOBİ işletmelerini destekleyecek kaynak sağlayacağız. “Hakim ortağı kadın olan mikro ve KOBİ’lere sağlanan finansman miktarının artırılmasına, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine yönelik kredilerin artırılmasına yönelik yatırımları destekleyeceğiz.” dedi.

 

Leblebici: “96 yıldır olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. yılında da ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Leblebici sözlerini şöyle sürdürdü: “TEB olarak benimsediğimiz ‘iyi ve örnek banka’ yaklaşımıyla sürdürülebilir ekonomiye, topluma ve çevreye katkı sağlayan uygulamaları destekliyor, toplumumuzu daha yeterli bir geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Ürün ve hizmetlerimizle sürdürülebilir kalkınmayı desteklerken, toplumsal fayda sağlamaya, topluma, çevreye ve insan yaşamına değer katan, olumlu etki yaratan çalışmalara da odaklanıyoruz. Biz 96 yıldır Cumhuriyetimizin daima ileriye gitmesi için çalışan bir bankayız. “Bugüne kadar olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. yılında da ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşımak için her alanda çalışmaya ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz.”

 

TEB’in ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim) hedeflerini sürdürülebilirlik stratejileri doğrultusunda güçlü performans kriterlerini koruyarak belirlediğinin altını çizen Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan, şunları söyledi: Sendikasyon işlemlerimizle sürdürülebilirlik stratejimizi sürdürüyoruz. Uluslararası kuruluşların bankamıza güçlü desteği devam ediyor. “Sürdürülebilirlik alanında hızlı ve sağlam adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu