Teknoloji

Windows 11 nihayet macOS’un yıllardır sahip olduğu bu özelliğe kavuşuyor

Uzun süre ve düzenli olarak pencerelerİşletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız çalışmayı durduran bir uygulamayı zorla bırakmanın zorluklarını temelde biliyorsunuz . Bunun nedeni ise, macOS’tan farklı olarak, Windows’ta görev çubuğuBir uygulamaya sağ tıkladığınızda böyle bir seçeneğin olmadığı açık ve bu eksiklik yıllardır can sıkıcı.

Tom’s Hardware’in bir raporuna göre bu durum yakında değişebilir. Görünüşe göre Microsoft şu anda görev çubuğundaki bir uygulamaya sağ tıklıyor. menüye bir “Görevi Sonlandır” seçeneği ekleme~ için çalışmak

En son Windows 11 Insider derlemesi olan derleme 23430’da, Ayarlar > Uygulama ve Güvenlik > Geliştiriciler Yolu izleyerek bu seçeneği etkinleştirebilirsiniz. Aslında bu seçenek şu anda çalışmıyor. Birebir rapora göre bu versiyonda bu fonksiyonu etkinleştirdiğinizde görünmüyor ve Ayarlar penceresini kapattığınızda kapalı konuma geri dönüyor.

Yine de bu bulgu, Microsoft’un çalışmayı durduran bir uygulamayı zorla kapatma seçeneğini tüm kullanıcılara kolayca sunabileceğini gösteriyor ve bunun güzel bir güncelleme olacağını düşünüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu