Haber

Eski ABD Başkanı Trump, dava hakkında konuştu: “Eşi görülmemiş bir ölçekte seçim müdahalesi”

– Eski ABD lideri Trump, dava hakkında konuştu: “Eşi görülmemiş bir ölçekte seçim müdahalesi”

FLORIDA – Aleyhindeki dava sürecini eleştiren eski ABD lideri Donald Trump, olayları “aşırı solcular tarafından benzeri görülmemiş ölçekte toplu seçim müdahalesi” olarak yorumladı. Hakkındaki davanın 2024’te yapılacak seçimlere müdahale amacıyla açıldığını savunan Trump, “Amerika’da böyle bir şeyin olabileceği hiç aklıma gelmezdi” dedi.

Yetişkin sinema oyuncusu Stormy Daniels ile ilişkisini gizlemek için 130 bin dolar ödediği suçlamasıyla New York’ta yargılanan eski ABD lideri Donald Trump, Florida’ya döndükten sonra açıklamalarda bulundu. Kendisine yönelik iddiaları sert bir şekilde eleştiren Trump, “Amerika’da böyle bir şeyin olabileceği hiç aklıma gelmezdi” dedi. Tek hatasının “Amerikan ulusunu onu yok etmeye çalışanlara karşı güçlü bir şekilde savunmak” olduğunu iddia eden Trump, savcıların iddialarına atıfta bulunarak, olayları “aşırı solcular tarafından benzeri görülmemiş büyüklükte kitlesel bir seçim müdahalesi” olarak yorumladı. “Sahte” olarak nitelendirdiği bu davanın yaklaşan 2024 seçimlerine müdahale amacıyla açıldığını belirten Trump, davanın derhal düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Biden’ın suçu

Görevdeki ABD Başkanı Joe Biden yönetimi altında adalet sisteminin hukuksuz hale geldiğini öne süren Trump, Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın dizüstü bilgisayarından çıkan suç belgelerini hatırlattı. Bu belgelerin adalet bakanlığı ve FBI tarafından sosyal medyada paylaşılmasının seçimlere müdahale olduğunu belirten Trump, “Hunter Biden’ın dizüstü bilgisayarında yer alan ve seçimlerin seçime girdiğini gösteren belgeler hakkında kötü bir şey söylenmemeye çalışıldığını” iddia etti. Biden ailesi suçluydu.”

Sözünü yineledi

Ülkede ekonominin kötüye gittiğini, enflasyonun kontrol edilemez hale geldiğini, Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore’nin dış politikada birlikte tehditkar bir koalisyon oluşturduğunu belirten Trump, “Şimdi bu radikal solcular kullanarak seçimlerimize müdahale etmek istiyorlar. Bunun olmasına izin veremeyiz Amerika’yı yeniden harika bir ülke yapma sözünü yineledi.

Suçlamaları reddetti

Yetişkin sinema oyuncusu Stormy Daniels ile ilişkisini gizlemek için “sessizlik payı” ödediği iddiasıyla New York’ta yargıç karşısına çıkan Trump’a 36 farklı suçlama yöneltildi. Savcılar, Trump’ın 2016 seçim sürecinde kendisi hakkında olumsuz bilgileri halktan saklamaya çalışarak bir komplonun parçası olduğunu savundu. Trump suçlamaları reddetti.

orhangazi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu