Haber

Kurum: Karadenizliler bu vatanın çimentosudur

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Güngören’de Karadenizli kadınlarla bir araya geldi. Konuşmasına “Kadınlar irfandır, edeptir, şefkattir, sevgidir.” sözleriyle başlayan Murat Kurum, Karadeniz insanını çok sevdiğini belirterek, “Karadeniz insanı bu cennetin çimentosu, gücü ve kararlılığıdır” dedi. vatan.” Güngören ve Tozkoparan’da yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen ve mevcut CHP yönetimi için İstanbul’da yolun bittiğinin altını çizen Kurum, “Güngören’in cezalandırılmasına izin vermeyeceğiz.” İstanbul’da kadınları güçlendireceklerini belirten Murat Kurum, ilk işini kuran kadınlara 100 bin TL vereceklerini söyledi. 600 bin evi anında dönüştürerek annelerin kaygısını gidereceklerini vurgulayan Kurum, 700 bin lira hibe desteği, 700 bin lira kredi desteği ve 100 bin lira taşınma yardımı sağlayacaklarını belirtti. Okulların temizlik ve güvenlik konularında tüm taleplerini karşılayacaklarını belirten Kurum, Aile Kartı ile 0-6 yaş arası çocuğu olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkına babaları da ekleyeceklerini belirterek, “Biz Açıkladığımız İstanbul Vizyonu ile annelerimizin hizmetkarlarıyız.”söz konusu.

“KADIN BİLGELİKTİR, GÖRÜŞTÜR, SEVGİDİR, SEVGİDİR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Güngören’de Karadenizli kadınlarla bir araya geldi. konuşmasına ”Bu ülke; yetiştirdikleri çocuklarla; “Girişimci ruhuyla, asil duruşuyla vatan yapan, bu salondaki kadınlardır, Türkiye’nin kadınlarıdır, İstanbul’un kadınlarıdır.”Kurum şu sözlerle başlıyor: ”Kadın bilgeliktir, görgüdür, şefkattir, sevgidir.”söz konusu.

“KARADENİZ HALKLARI BU CENNET ÜLKENİN ÇİMENTOSU, GÜCÜ, KALIMIDIR”

Kurum, Trabzon’da Çömlekçi Çarşısı’nı inşa ederken, Rize, Artvin, Bartın ve Kastamonu Bozkurt’ta da sel felaketinden sonra yüzlerce yuva inşa ettiklerini belirtti. ”Ben Karadenizlileri çok seviyorum. Çünkü Karadeniz insanı bu cennet vatanın çimentosu, gücü ve kararlılığıdır.dedi.

Kurum, Trabzon, Rize, Artvin, Bartın ve Kastamonu Bozkurt’ta yaşanan sel sonrası yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. ”Ayder’imizde doğal savunma seferberliğiyle; Yaylamızı her türlü kirlilikten arındırdık. Öte yandan Uzungöl gölümüzün ve çevresinin temizlenmesi için Karadeniz tutkunlarıyla çok özel bir çevre koruma projesine imza attık. Bugün burada bulunan Karadenizli hanımlarımızın ve kız kardeşlerimizin desteğiyle; “Bereketle yol yürümekten gurur duyuyorum.”söz konusu.

“GÜGÖREN’İN CEZALANDIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Murat Kurum, Güngören’de kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduklarını ve Tozkoparan’da dönüşümü başlattıklarını belirtti. ”Tozkoparan’da mevcut CHP İBB yönetimi tarafından yıkılan İSKİ binamızı, Fizik Tedavi Merkezimizi, Tıp merkezimizi ve durdurulan meydan projelerimizi yeniden inşa edeceğiz. Güngören’de yıkılan her şeyi yeniden ayağa kaldıracağız. “1 Nisan’dan itibaren Güngören’in cezalandırılmasına asla izin vermeyeceğiz.”dedi.

“MEVCUT CHP YÖNETİMİNİN İSTANBUL’DA YOLU ARTIK BİTTİ”

Kurum, mevcut CHP İBB Yönetiminin yolun sonunu gördüğünü, çaresizlik duygusuyla hareket ettiğini ve İstanbul’un hiçbir sorununu gündemine almadığının altını çizdi. ”5 yıldır yaptıkları gibi; Yeni bir İstanbul gündemini gizlemeye çalışıyorlar. Ama şunu unutuyorlar; Kardan adamın saltanatı güneş doğana kadardır. Mevcut CHP yönetimi için İstanbul’da yol bitti. Son noktayı saha belirleyecek. 31 Mart’ta en büyük takdirle vatandaşımız; “AK yine belediyeciliği, gerçek belediyeciliği destekleyecek ve bu gaflet dönemi sona erecektir.”Sözleriyle konuşmasına devam etti.

“İSTANBUL’DA KADINLARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Kurum, kadınların İstanbul’da güçlenmesini istediklerini belirterek, şöyle konuştu: ”Kariyerinizde ve kendi iş alanlarınızda sizi sonuna kadar desteklemeye kararlıyız. İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden işinizi geliştirmeniz için 100 bin lira söyleyeceğiz’. “Kadın emeklilerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahibi emeklilerimizin İstanbul kartlarına her ay 2.500 TL destek ödemesi yapacağız.”söz konusu.

İstanbul’da çalışan kadınların 3 buçuk yıllık hayatlarının trafikte çalındığını belirten Kurum, yeni metrolar, tüneller, otopark sistemleri ve daha birçok ulaşım atılımıyla trafik sorununun çözüldüğünü; Hızlı bir şekilde çözeceklerini belirtti.

Kurum, olası depremler nedeniyle İstanbul’da 600 bin evin acilen dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. ”Takım ruhuyla planlı ve programlı hareket etmek; İstanbul’un en riskli yerlerinden başlayarak seferberlik başlatacağız. 5 yılda 39 ilçede; Komşuluk ilişkilerine önem vererek 650 bin yeni konut inşa edeceğiz. Yarısı Büyükşehir Belediyesinden diyeceğiz, 700 bin lira hibe desteği vereceğiz. Ek olarak; 700 bin lira kredi desteği, 100 bin lira taşınma yardımı sağlayacağız. “Konutlarınızı 18 ayda teslim ediyoruz.”dedi.

“DUYURDUĞUMUZ İSTANBUL VİZYONU İLE ANNELERİMİZİN HİZMETÇİSİ OLACAĞIZ”

Kurum, annelere emeklerinin karşılığının ödenmeyeceğini söylüyor. ”Duyurduğumuz İstanbul vizyonuyla; “Annelerimizin kulu olacağız, yoldaş olacağız, dert ortağı olacağız.” söz konusu. Kurum, okulların temizlik ve güvenlik görevleriyle ilgili tüm taleplerini karşılayacaklarını söyledi. ”İlköğretim çağındaki çocuklara yönelik tüm okullara beslenme desteği sağlayacağız. İlkokul öğrencilerimizin ulaşımını tamamen ücretsiz sağlayacağız. 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını Aile Kart ile değiştireceğiz. “Yaşı 0-6’ya çıkaracağız ve eşlerinize de çocuklarınızla birlikte ücretsiz seyahat etme hakkı tanıyacağız.”Kurum şunları söyledi: “31 Mart’ta İstanbul’un Murad’ı mı diyeceğiz?”Konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

Murat Kurum’a Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, AK Parti Güngören Kadın Kolları Başkanı Şenel Sözcü ve İlçe Başkanı Yalçın Kaya eşlik etti.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu